VIDEO: Cum arată pasajul Domnești în ziua inaugurării. Circulația pe pasajul suprateran se deschide vineri

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 11 aug 2023, 01:35

Pasaj Domnești inaugurare

Sursa: Facebook Sorin Grindeanu

Cum arată pasajul Domnești în ziua inaugurării. Circulația pe pasajul suprateran de la Domnești se deschide vineri.

Pasajul suprateran de la Domnești va fi inaugurat vineri, 11 noiembrie 2022, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu. Cum arată pasajul de la Domnești în ziua înaugurării. 

Citește și: Tragedie în sectorul 6 al Capitalei! Un bărbat a fost strivit sub roțile unei autocisterne, după ce a traversat neregulamentar

Cum arată Pasajul Domnești 

„Deschiderea circulației pe pasajul suprateran de la Domnești va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni!

Este un moment așteptat de mult timp de bucureșteni, dar și de cei care tranzitează Capitala pe Centura București.

Colaborarea constructivă dintre CNAIR și antreprenor a dat rezultate.

Ritmul susținut pentru acest proiect, menținut indiferent de anotimp, face posibilă acum deschidere circulației pe acest pasaj”, a

anunțat minitrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Lucrările la pasajul Domnești au început în 2018

Pe actuala Șosea de Centură a Capitalei sunt, în prezent, în construcție nu mai puțin de patru pasaje rutiere, toate sub forma unor sensuri giratorii suspendate, astfel încât intersecția să fie ridicată de la sol, iar Șoseaua de Centură și linia de cale ferată să poată traversa fără conflict de trafic.

Dintre aceste patru pasaje, doar acest sens giratoriu suspendat de la Domnești va fi gata anul acesta, în timp ce un altul este aproape abandonat.

Lucrările la Pasajul Domnești au fost reluate în vara anului 2020, după doi ani de blocaje constante. Ultima problemă fusese intrarea în insolvență a constructorului principal.

Primele lucrări la Pasajul Domnești au început în anul 2018. Proiectul s-a blocat, însă, din mai multe motive: Primăria Capitalei a dorit lărgirea pasajului, pentru a putea amplasa o linie de întoarcere a tramvaiului, utilitățile au fost relocate cu mare dificultate, iar exproprierile au fost realizate cu întârziere, scrie euronews.ro. 

Pasajul suprateran de la Domneşti, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, a fost construit  la intersecţia dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 şi Centura Bucureşti şi are ca scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Construcţia acestui  pasaj, cu o lungime de 374 de metri, va costa peste 91 de milioane de lei, fără TVA şi are ca termen de finalizare 24 de luni de la începerea lucrărilor, anunța CNAIR la începutul lucrărilor la pasajul Domnești. 

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență, scrie hotnews.ro.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.