VIDEO | Donatori de viitor. Povestea lui Ionuț, băiatul care vrea să devină arhitect

Autor: B.M.

Un viitor mai bun inseamna un camin pentru copiii care s-au nascut in saracie sau pentru cei care au fost abandonati in spitale si orfelinate. Si sansa de a spune mama in fiecare zi. Pe multi cei din Asociatia Sos Satele Copiilor i-au facut fericiti. Din pacate - altii inca asteapta. Si nu sunt putini. Impreuna ii putem ajuta. Putem dona viitor copiilor fara speranta.

Ionut avea 7 ani cand a ajuns in satul copiilor din Hemeius impreuna cu fratii lui mai mici: o fata si doi baieti.

Poate ca alta-i era soarta acasa. De fapt, acasa ajunsese strada. Dupa ce parintii s-au despartit, mama biologica a fost alungata cu cei mici de un tata alcoolic.

Cu lacrimi in ochi isi aminteste acele episoade teribile si ii multumeste cerului ca pruncii nu au ajuns intr-un orfelinat, ci intr-o adevarata familie, care le-a croit un destin la care nici nu visau.

Intre timp, femeia si-a facut o alta relatie si are inca doi copii. Acum spune ca se zbate sa puna casa la punct sa sa-i poata aduce si pe ceilalti langa ea. Toti anii in care au fost departe- si i-a vazut rar- au macinat-o.

Ionut vrea sa devina arhitect. Dar iubeste si fotbalul la fel de tare. Si lupta din rasputeri ca sa razbeasca in viata.

Ionut: „Sunt foarte competitiv. Ma oftic cand pierd. Nu prea pierd si de asta..."

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Se mandreste cu o gramada de diplome si medalii. La fel ca fratii lui, care sunt campioni la sah de mici. De buna lor educatie s-a ocupat mama Tatiana. E e dedicata trup si suflet celor 7 copii pe care-i are in casa si pe care i-a crescut de mici.

Tatiana, mama Sos: „Teama mi-a fost... dar am zis trebuie, pot. M-am atasat foarte mult de copii.

De la tanti Tatiana am ajuns mama Tatiana”.

De cele mai multe ori, reintegrarea in familia naturala este exclusa, asa ca viata celor mici continua in Satele Copiilor.

Din pacate, fericirea depinde exclusiv de donatii. Si fiecare putem intinde o mana de ajutor. Cu un simplu SMS la 8844 cu textul "MAMA"- pot fi donati 2 euro pe luna, bani care sunt de mare folos in cresterea sanatoasa si educatia acestor copii.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.