[Video] "E cea mai mare obraznicie posibila!" Andra, atacata DUR de o celebra interpreta a muzicii usoare romanesti

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 22 aug 2021, 03:25

Prim castigatoare a Festivalului International “Cerbul de Aur”, Luminita Dobrescu, a criticat-o dur pe Andra, intr-o postare in mediul online.

Indragita cantareata ar fi fost deranjata de faptul ca Andra ar fi sustinut ca piesa ”Of, inimioara”, pe care a cantat-o in timpul unui concert alaturi de Lidia Buble, ar face parte din repertoriul folclorului romanesc. Luminita Dobrescu i-a batut obrazul Andrei printr-un mesaj dur in care ii explica artistei ca melodia face parte din domeniul muzicii usoare romanesti si nicidecum din folclor. Luminita s-a legat, de asemenea, si de modul de intepretare al Andrei, reprosandu-i ca a “manelizat” ritmul piesei.

„Din nefericire, manelizarea domina astazi atat spectacolele, cat si televiziunile. Totul se manelizeaza: muzica, spectacolele, vestimentatia, atitudinea. Pacat ca am ajuns la un nivel atat de jos. Hahahahaha…Sa auzi si sa nu crezi …Andra canta „muzica populara” si afirma cu mult curaj, precum ca piesa „Of, inimioara” este folclor romanesc! Este cea mai mare obraznicie posibila si lipsa totala de respect fata de o piesa sacra a muzicii usoare romanesti, cu o dubla valoare in istoria acesteia! Compozitorul este Edmond Deda! Si nu a scris manele!”,

a comentat si Luminita Dobrescu, pe o retea de socialziare, in dreptul videoclipului in care Andra si Lidia Buble cantau melodia.

Luminita Hortenzia Dobrescu (nascuta pe 5 iunie 1946, in Bucuresti) este o indragita interpreta de muzica usoara din Romania, fiind prima castigatoare a Festivalului International „Cerbul de Aur”, in 1969, cu piesa “Of, inimioara”, compusa de Edmond Deda. Intre anii 1965-1970 a ajuns una dintre cele mai apreciate cantarete din Romania.

A fost colega de scoala cu un alt nume sonor al muzicii usoare romanesti, Angela Similea. Cu o cariera de succes de peste 50 de ani in lumea artistica, Luminita Dobrescu are in palmares zeci de slagare mult indragite de romani.

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.