VIDEO! Filmarea în care un pompier încearcă să îi salveze pe cei trei tineri români. Ce s-a întâmplat la scurt timp după ce acesta a intrat în apă

Autor: Diana Bostan

Un pompier a sărit în apă după cei trei tineri

Sursa: Captură TikTok- Corriere della Sera

Bianca, Patrizia și Cristian au fost la un pas de a scăpa cu viață după ce au fost luați de viitură. Un pompier s-a aruncat în apă după ei, însă curenții l-au împiedicat.

Noi imagini dramatice au apărut din Italia, arătând încercările disperate de salvare a celor trei tineri români luați de viitură. Un martor a surprins momentul în care un pompier curajos a sărit în apele furioase, în timp ce colegii săi îl susțineau cu o frânghie de pe mal. Eforturile de salvare au fost însă zadarnice, deoarece curenții extrem de puternici au făcut imposibilă recuperarea tinerilor.

Un pompier a sărit în apă după cei trei tineri

Un martor a capturat momentul dramatic în care un pompier a plonjat în apele tumultuoase pentru a încerca să-i salveze pe români, în timp ce echipa sa rămânea pe mal, menținându-l prins cu o frânghie, notează observatornews.

Citește și: Bianca și Patrizia s-au întors acasă, în România: Zi de doliu în comunitatea din Târna Mare! Familia si prietenii își iau ADIO de la cele două fete

Deși a încercat cu disperare să ajungă la cei trei tineri, pompierul a fost nevoit să iasă din apă din cauza curenților extrem de puternici. Bianca, Patrizia și Cristian au fost surprinși de viitură după ce s-au aventurat pe o insuliță în râul Natisone, o zonă despre care localnicii spun că face victime în fiecare an.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Trupul lui Cristian este în continuare de negăsit, însă autoritățile italiene continuă căutările. În tot acest timp ce Bianca și Patrizia au ajuns la Satu Mare, acolo unde vor fi înmormântate sâmbătă, 8 iunie.

@corrieredellasera Quel maledetto 31 maggio, dopo le 13.35, un eroico vigile del fuoco – specializzato in salvataggi fluviali- ha provato a salvare Bianca Doros, Patrizia Cormos e Cristian Molnar tuffandosi nelle acque sempre più agitate del Natisone.
Un nuovo e drammatico video, girato quel giorno da uno dei passanti che ha assistito alla tragedia sul ponte Romano di Premiaracco (Udine), mostra i tre ragazzi abbracciati sull’isolotto, oramai sommerso, al centro del fiume e il pompiere che nuota nel tentativo di raggiungerli. Sulla sponda si notano i suoi colleghi che lo tenevano ancorato con una corda a un palo nella zona boschiva attorno al Natisone. Malgrado i tentativi, la forte corrente e il fiume vistosamente ingrossato hanno impedito al pompiere di avvicinarsi all’isolotto.
Dopo essersi reso conto che il salvataggio non era possibile è dovuto rientrare sulla sponda del fiume. Anche se il video è focalizzato sugli attimi di questo tentativo disperato, nel frattempo altri vigili del fuoco avevano approntato un sistema di corde, legate all'autoscala con cui erano giunti sul Ponte romano, che poi hanno gettato nel tentativo disperato di tenderle ai tre ragazzi. Purtroppo, dopo pochi minuti, è arrivata la terribile piena che ha travolto i tre ventenni.
#natisone #vigiledelfuoco #video #fiume #corrieredellasera #notiziedelgiorno ♬ suono originale- Corriere della Sera

Familia lui Cristian Molnar a transmis un mesaj cutremurător

Deși cazul celor trei tineri înghițiți de viitura puternică este unul foarte mediatizat, familia tânărului care a fost luat de ape odată cu Patrizia Cormos și Bianca Doroș a cerut să nu apară imagini cu ei în presă, indiferent de cum va evolua situația și de ce declarații publice vor face pe parcurs.

Citește și: „Măcar pot să plâng pe sicriul ei”. Mama Patriziei Cormos vorbește, cu lacrimi în ochi, despre filmarea în care apare fiica ei: „Toată lumea a filmat-o și nimeni nu a salvat-o”

De asemenea, în comunicatul transmis, familia Molnar s-a arătat profund îndurerată de tragedia care i-a lovit atât pe ei, cât și pe părinții celorlalte două fete, care se pregătesc să le înmormânteze, după ce au fost găsite în avalul râului duminică, pe 2 iunie.

„COMUNICAT DE PRESĂ de la familia Molnar: Familia lui Cristian este disperată să-l găsească în viață. Aceștia își exprimă deplina încredere în ancheta deschisă de Parchetul din Udine, convinși că eventualele responsabilități vor fi constatate în întârzierea ajutorului acordat celor trei tineri. De asemenea, cer autorităților să continue căutarea lui Cristian. Fratele Petru Radu, care este implicat în căutări, își dorește să nu fie publicate fotografii cu el sau cu membrii familiei lui, din respect pentru anxietatea și angoasa care prin care trece familia Molnar în aceste momente groaznice. De asemenea, aceștia împărtășesc durerea familiilor Cormos și Doroș”, a transmis primarul din Premariacco, pe Facebook.