VIDEO. Flăcările fac prăpăd în sud-estul Europei. Pe lângă Grecia, și în Turcia au izbucnit incendii de vegetație

Author: Diana Ghita
Actualizat: 25 iul 2023, 12:40

Incendiile violente s-au aprins și în Turcia

Din cauza temperaturilor extreme care au fost aduse de valurile de căldură de pe Marea Mediterană, mai multe țări din partea sud-estică a Europei au căzut pradă incendiilor de vegetație. Printre acestea se numără, acum, și Turcia, care este afectată în regiunile: Antalya, Goynuk și Kemer.

În Turcia, flăcările au izbucnit în noaptea de luni, 24 iulie, spre marți, 25 iulie.

Citește și: ,,Așa arată iadul pe pământ’’ Cum se vede, din spațiu, amprenta pe care incendiul și-a pus-o asupra insulelor grecești

Flăcările se extind spre zonele turistice

Focarele s-au extins, într-un timp scurt, însă, echipajele de pompieri depun eforturi continue pentru a domoli flăcările.

Aceștia au intervenit și cu avioane și elicoptere de stingere, pentru a îndepărta focul care se apropia vertiginos de plajă.

De asemenea, potrivit anunțului Direcției Generale a Silviculturii din Turcia, a fost depistat un nou incendiu și în pădurea Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu.

„Luptăm cu toată puterea noastră pentru a controla incendiile”, susține Direcția Generală a Silviculturii din Turcia, într-un mesaj pe Twitter.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Citește și: Grecia arde! După Rhodos, și Corfu este evacuată! Mii de turiști și localnici așteaptă să fie evacuați din calea flăcărilor

În ciuda situației în care se află, Turcia rămâne, în continuare, solidară Greciei

Directorul General al Fondului Forestier din Turcia, Bekir Karacabey,  a publicat o postare pe Twitter, prin care anunță faptul că intervențiile pompierilor vor continua până când incendiile vor fi lichidate complet.

,,Intervenția noastră, care s-a desfășurat neîntrerupt pe tot parcursul nopții, va continua până la stingerea ultimului incendiu, pentru a da vestea că avem sub control incendiile forestiere”, menționează Bekir Karacabey.

Potrivit BBC, în zona Antalyei, temperaturile extreme nu scad. Acest lucru îngreunează misiunea de stingere a flăcărilor violente, desfășurată de pompierii salvatori.

Însă, cu toate acestea, Recep Tayyip Erdogan, Președintele Turciei, a susținut, recent, că Turcia este pregătită să facă toate eforturile necesare pentru a sprijini Grecia în lupta contra incendiilor de vegetație, care devastează, mai ales, insula Rhodos. Această insulă este atât de afectată de focarele care au izbucnit la începutul săptămânii, în Grecia, încât urmele cataclismului pot fi văzute chiar din satelit.

Citește și: Prognoza meteo ANM miercuri, 26 iulie 2023: Valul de căldură va persista în partea sudică a țării, iar disconfortul termic va fi unul ridicat