VIDEO Inca un roman mort in Afganistan. La Kabul a fost din nou atac terorist. Momentul exploziei este socant

Autor: L.S.
Actualizat: 17 nov 2020, 09:30

Un militar român a fost ucis în atacul terorist care a avut loc în această dimineață în Kabul. Este al doilea român mort în decurs de câteva zile.

Informația a fost confirmată de ministrul Apărării, Gabriel Leș, pentru Digi24.ro. Atacul, care s-a soldat cu 5 morți, a fost revendicat de talibani.

O nouă explozie puternică s-a produs joi în centrul capitalei afgane Kabul, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale.

Aceasta a fost revendicată de militanții talibani. Atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 35 de răniţi.

Viorica Dăncilă a transmis condoleanțe familiei soldatului român care a murit.

" Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan", a scris Viorica Dancila pe pagina ei de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că sediul agenţiei de spionaj afgane a fost ţinta atacului şi că explozia s-a produs când un convoi de forţe străine trecea prin zonă, potrivit Agerpres.

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer în jurul orei locale 10:10 (05:40 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un purtător de cuvânt al agenţiei de spionaj afgane a declarat că ţinta a fost un punct de control.

Atacul se produce în plin proces de negocieri între SUA şi talibani.

sursa: digi24.ro

Citeste si: VESTE URIASA: Se dau multi bani in plus! Majorare spectaculoasa pentru aceste categorii de populatie

Citeste si: Scandal cu acuzații grele în USR, în plină campanie electorală: Dan Barna a decis

Citeste si: Vremea joi, 5 septembrie. Prognoza meteo pentru azi