VIDEO Momentul în care un bloc din Turcia „rezistent la cutremur” se prăbușește. Imobilul era nou

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 09 nov 2023, 05:40

Imobilul era nou

Sursa: Captură YouTube Gazete Duvar - colaj Kanal D

Un bloc nou de locuințe din Turcia, construit în complexul Asur Sitesi din Malatya, aproape de epicentrul tragediei din Turcia, s-a prăbușit instant în al doilea cutremur devastator din țară.

Blocul de locuințe s-a prăbușit în al doilea cutremur, care a avut o magnitudine de 7,6 pe scara Richter. Din fericire, nu s-au înregistrat decese, deoarece clădirea a fost evacuată după primul cutremur. 

Momentul în care un bloc din Turcia „rezistent la cutremur” se prăbușește

După prăbușirea clădirii, pe rețelele de socializare au apărut și informații despre clădire. Unul dintre apartamente a fost vândut cu 2.850.000

de lire turcești, respectiv 140.000 de euro, pe data de 28 ianuarie 2023. 

Citește și: Orele trec și miracolele sunt tot mai rare. Kanal D ajută Turcia! Tot ce mai stă în puterea noastră este să ajutăm!

Anunțul menționa că blocul este construit de doar un an și că respectă normele antiseismice. Is-HAK Construction, firma care a construit clădirea, a declarat, despre imobil, că este un „proiect din beton armat, în conformitate cu cele mai recente reglementări privind cutremurele, fundație rezistentă la cutremure, beton C-35/40”

Anunțul de vânzare respectiv a fost scos de pe site.

Jurnaliștii publicației Hurriyet i-au întrebat pe reprezentanții firmei Is-HAK Construction care a fost motivul prăbușirii blocului pe care l-au construit.

„Prăbușirea a fost cauzată de magazinul din blocul A. Ne pare rău. S-a prăbușit o clădire cu un magazin care are o înălțime de șapte metri. Singura noastră consolare este că nimeni nu se afla în bloc în momentul prăbușirii”, a declarat un reprezentant al firmei. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Modul misterios în care o româncă de doar 36 de ani a murit. Corpul ei a fost găsit pe o plajă din Italia

De asemenea, jurnaliștii au mai întrebat dacă s-a construit clădirea cu înălțimea respectivă de la început, dar reprezentanții firmei nu au mai răspuns la această întrebare.

Mărturiile de groază ale bărbatului care a condus 12 ore până în Adana pentru a-și salva soția și copilul

Bărbatul a declarat că i-a „înghețat sângele în vene” în momentul în care a văzut cum are loc cutremurul devastator prin camera de monitorizare a copilului său. 

Imediat după ce a văzut în ce pericol se află soția și fetița lui, Lemi s-a dus în Adana pentru a le salva, conducând 12 ore până acolo.

O prietenă de familie, Ellie Priestley, a creat o pagină de donații pentru a aduna fonduri în vederea ajutării persoanelor afectate de seismul puternic, relatează  Daily Star

„Copilul se trezește și câinele latră cu 10-15 secunde înainte (n.r.: de cutremur), iar Vicky se trezește și o apucă pe Katelyn și fuge jos. Puteți auzi toată clădirea scârțâind și zgomotul acela puternic. Când am privit, mi-a înghețat sângele în vene.

Am rămas calm, dar când soția mea mi-a trimis videoclipul din camera bebelușului cu ceea ce s-a întâmplat și mi-a spus cât de îngrozită era, am spus că trebuie să găsesc o modalitate de a ajunge la Adana”, a declarat bărbatul.

Bărbatul a închiriat o mașină și a condus timp de 12 ore până la fiica și soția lui.

„În trei locații diferite, am asistat la incidente, erau cadavre peste tot. A fost teribil!”, declară acesta.