Video. Momentul în care un scafandru este prins în tentaculele unei caracatițe uriașe

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 aug 2023, 04:05

Un scafandru a fost prins în tentaculele unei caracatițe uriașe, în timp ce înota în ocean. Momentul a fost filmat și încărcat în mediul online, acolo unde s-a viralizat extrem de repede.

Un scafandru a fost prins în tentaculele unei caracatițe uriașe, iar aceasta a făcut haz de necaz, spunând că a fost „îmbrățișat”.

Un scafandru a fost prins în tentaculele unei caracatițe uriașe

Un scafandru din Canada a surprins momentul în care este prins în tentaculele unei caracatițe uriașe. Chiar și așa, experiența a fost una unică și din cauza condițiilor greu de suportat de către cei care se aventurează să înoate în apele reci din nordul Pacificului.

Andrea Humphreys, împreună cu mai mulți prieteni, a mers în apele Mării Salish, în largul coastelor de est ale insulei Vancouver.

„Oamenii spun că este întunecat și sumbru aici. Dar atunci când ai lumini, vezi toate culorile curcubeului. Este incredibil. Am efectuat peste 675 de scufundări și cred că acestea sunt unele dintre cele mai bune scufundări din lume”, a spus Andrea, profesoară într-un liceu din orașul Campbell River.

Grupul de prieteni știa foarte bine ce căută: caracatița uriașă din Pacific, așa că mare a fost bucuria atunci când cele două au dat „nas în nas”.

Citește și: Atac neobișnuit: O girafă a ucis o fetiță de 16 luni, iar mama copilei se află în stare gravă la spital

Andrea Humphreys a spus că, de multe ori, vede aceste animale marine cum se adăpostesc în diferite peșteri subacvatice, dar este foarte fericită, deoarece a reușit să vadă unul dintre exemplarele pe care le căuta, relatează

The Guardian.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Momentul marii întâlniri a fost surprins

Videoclipul arată caracatița cum își înfășoară tentaculele pe masca și pe regulator, după ce s-a apropiat destul de repede de scafandru.

„Pur și simplu se târa pe camera mea, se târa pe buzele mele, mă îmbrățișa. Aceste tentacule uriașe erau deasupra feței și a măștii mele. De fiecare dată când mă dădeam înapoi de la ea, caracatița continua să vină spre mine. Și a fost atât de uimitor și inspirat”, a mai povestit aceasta.

Timp ce 40 de minute după aceea, caracatița a stat aproape de grup  și a fost extrem de atrasă de aparatul ei foto. „A continuat să schimbe luminile de pe sistemul meu de cameră și să se joace cu el”, a mai spus femeia.

Profesoara este pasionată de lumea animalelor marine și le prezintă destul de des elevilor ei subiecte despre această temă și, de asemenea, aduce foarte des, la orele de curs, echipament de scufundări.

„Vreau să le dau o idee despre ceea ce este în joc. Având în vedere schimbările climatice, încălzirea apelor și poluarea, vreau ca ei să învețe de ce este important.

Citește și: Clipe de coșmar pentru o femeie! A fost atacată de un rechin în timp ce făcea snorkeling în Hawaii

Întotdeauna am avut un mare respect pentru ele, iar acest lucru mă face să le apreciez și mai mult. Simpla întâlnire a fost atât de magică”, a mai povestit Andrea.