[Video] Nu o sa mai cumperi niciodata cafea la pahar dupa ce vezi asta

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 22 aug 2021, 06:45

O gasiti la fiecare colt de strada, este foarte ieftina si pare o optiune perfecat cand sunteti in intarziere si nu ati timp sa beti o ceasca de cafea facuta acasa.

Ei bine, obiceiul conumului produselor pe baza de cafea si lapte de la automate este mult mai nociv decat ne-am putea inchipui.

In primul rand, lichidul negru si gustos care ar trebui sa ne invioreze numai cafea sau lapte nu contine. Clasicele bauturi pe care le putem lua de la automatele de cafea – caffe latte, espresso machiatto, capuccino etc. – sunt facute din apa, zahar, pudra de lapre (lapt praf semidegresat 1,5%, zer si lactoza), cafea solubila (in proportie de 3,3%) si urme de soia.

Mai mult, in unele preparate se gaseste si carboximetilceluloza – un agent de ingrosare folosit in fabricarea hartiei.

“Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleasi enzime ca erbivorele. Forteaza stomacul. Producatorii recurg la ea ca sa ingroase lichidul. In loc sa puna frisca sau spuma de lapte, le inlocuiesc cu astfel de chimicale”, explica medicul Mihaela Ionescu, potrivit doctorulzilei.ro.

Potrivit nutritionistilor, cafeaua solubila instant este procesata de cinci ori mai greu de ficat, decat cafeaua boabe proaspat macinata.

In timp, consumul acestor bauturi duce la afectarea ficatului, a rinichilor si sistemului circulator. Un espresso de la automat contine 100 mg de cofeina, adica jumatate din aportul zilnic recomandat pentru un adult, iar cei care obisnuiesc sa bea, in decursul unei zile de lucru, de 8 ore, cate doua cafele de la automat, depasesc maximul de cofeina admis si se supun riscului aparitiei afectiunilor renale.

Si de parca toate aceste lucruri nu erau de ajuns, ganditi-va putin la faptul ca respectivele aparate sunt un loc propice dezvoltarii bacteriilor daca nu sunt curatate si intretinute des.

De-a lungul timpului, s-au facut o multime de investigatii care sustin decoperirea bacteriei E. coli in automatele de cafea, potrivit insideedition.com.

Cele mai bune optiuni, in cazul in care aveti nevoie de o cafea luata la pachet, in graba, in drum spre serviciu, raman aparatele automate care macina pe loc boabele.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.