Vietnamez sau romanesc? Este dilema romanilor care nu stiu ce rasa de porc sa aleaga anul acesta pentru Craciun

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 05:10

Noi am mers direct la sursa, adica in ograzile taranilor, unde am aflat care sunt avantajele fiecarui grasun.

In functie de hrana, difera si carnea animalului. Iata cum puteti avea cele mai suculente fripturi si cei mai gustosi carnati de sarbatori! In saptamana dinainte de Ignat, romanii isi hranesc de zor grasunii din ograda! In Pucioasa, oamenii au deja o traditie din a creste porci vietnamezi.

Godacul adora legumele si fructele. Insa cine vrea ca grasunul negru, originar din Vietnam, sa atinga greutatea maxima, adica 90 kilograme, ii suplimenteaza hrana cu cereale.

Carnea grasunului asiatic este cautata, insa, pentru cu totul altceva!
Colesterolul e cam de sapte ori mai scazut decat in cazul porcului autohton. La un porc vietnamez de 90 kilograme, stratul de grasime ar fi de nici un centimetru! De aici si denumirea  de „porc de carne”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cine

vrea ca anul acesta sa-si impresioneze musafirii de sarbatori cu fripturi de porc vietnamez trebuie sa stie ca pretul este destul de piperat! Un kilogram de carne de acest tip  se vinde cu preturi intre  17 si  25 de lei, in timp ce carnea de  porc romanesc, nu trece de 10 lei kilogramul, la Pucioasa. Sunt si locuri unde oamenii nu ar da grasunul alb, romanesc, pe niciunul de alta rasa! Tot in Dambovita, in satul Ulmi, taranii spun ca „Marele Alb”, crescut in batatura este cel mai bun! Examenul trichinologic trebuie facut, insa, indiferent de rasa, pentru a avea
garantia ca animalul nu este infestat cu trichina. Nu de alta, dar nimeni n-ar vrea ca de la masa de Craciun sa ajunga pe patul spitalului!