Vijelii însoțite de grindină în București, miercuri seara: copaci căzuți peste mașini, parbrize sparte. Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de furtună, de tip now casting

Autor: Laura Macovei

Furtună în anumite zone din București, miercuri seară

Sursa: Facebook

A plouat cu grindină în București, miercuri după amiază. Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de furtună, de tip now casting, de vijelie și descărcări electrice.

În anumite zone din București a plouat cu grindină, iar parbrizele mașinilor au avut de suferit. De asemenea, copacii căzuți pe șosea putea fi un adevărat pericol pentru trecători. 

Citește și: Vremea severă a făcut prăpăd în nord-estul țării! Meteorologii anunță în continuare cod roșu de caniculă și furtuni

Furtună puternică în București, miercuri seara

Căldurile extreme din țara au consecințe.

Capitala a fost lovită în această seară de o furtună care a distrus mașini și a rupt copacii din rădăcină.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că în București au loc intensificări ale vântului, vijelie, cu viteza la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindină, averse ce vor acumula izolat 10 l/mp până la ora 18.00.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și acolo am descoperit o cofetărie absolut superbă.”

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București Ilfov, a declarat că mai mulți copaci au căzut în timpul furtunii, iar datele sunt în curs de centralizare. Potrivit acestuia, într-un caz, un copac a căzut peste trei mașini.

Potrivit hotnews, ca urmare a fenomenelor meteo, ISUBIF a transmis că, pe timpul codului galben de intensificări ale vântului, intervenim în următoarele locații:
1.Șos.

Leordeni – copac
2.Str. Taberei, Popești – stâlp
3.Str. Carotei – copac pe auto
4.Splaiul Independentei, Zona Izvor – copac pe carosabil
5.Str. Caporal Anghelache Ivan – copac pe auto
6.Str. Știrbei Vodă intersecție cu Calea Plevnei – copac căzut pe linia de troleu

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic

Pe lângă această furtună, Capitala și nouă județe se află sub Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pe parcursul zilei de miercuri, în timp ce în restul țării este în vigoare un

Cod galben, potrivit unei avertizări emise de ANM.

Citește și: Duminică, la Asta-i România! Schimbările climatice riscă să transforme zone întregi din țara noastră în deșert

ANM a emis noi alerte meteo de caniculă extremă pentru joi, 11 iulie. Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare, a mai precizat ANM.

 

 


Deși Patrick a încercat să încheie orice cunoaștere cu Alexandra, concurenta nu se dă bătută și profită de ocazie pentru a-l chema în camera roșie.