Viktor Ianukovici, sub protectia Rusiei? Dupa zile in sir in care S-A ASCUNS si-a facut aparitia

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:53

Dupa zile in sir in care s-a ascuns, fostul presedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, iese din ascunzatoare. Nu oricum, ci sub protectorat rusesc.

Timp de aproape o saptamana, ucrainenii i-au luat urmele fostului Presedinte al tarii, Viktor Ianukovici. Dupa indelungi speculatii ale politicienilor si presei de la Kiev, conform carora, cel care a ordonat reprimarea protestatarilor proeuropeni s-ar ascunde in Rusia, ipotezele par sa se adevereasca.

Dupa ce a cerut protectie din partea Rusiei, Ianukovici este gata de confruntare. La ora 15, ora Romaniei, cel care s-a opus aderarii ucrainenilor la Comunitatea Europeana va sustine o conferinta de presa din sudul Rusiei.



Mai exact, din orasul Rostov pe Don, situat la aproximativ o suta de kilometri de granita cu Ucraina. Parerile rusilor despre Ianukovici sunt impartite.

"Tocmai ce-am auzit la radio. Nu cred ca are ce cauta aici! Trebuie sa-si rezolve problemele la el in tara!",  spune o rusoaica revoltata de prezenta lui Ianukovici in tara ei. Altii, au pareri  total diferite.

"Cred ca oricine are dreptul la azil politic, dar tot cred ca locul lui e in Ucraina! Pentru ca este un presedinte legitim, ales de popr si care mai avea un an de mandat.
Deci cred ca ar trebui sa se intoarca in Ucraina si sa-si sustina dreptul de a fi presedinte in continuare!".

Fara sa spuna niciun cuvant in legatura cu haosul care-a domnit saptamani la rand pe Euromaidan, Viktor Ianukovici declara cu o zi in urma ca inca se considera presedintele Ucrainei si considera nelegitime deciziile Parlamentului de la Kiev, de a-l destitui de la carma tarii si de a instaura un regim de tranzitie.


Tensiunea de la Kiev s-a mutat in ultimele zile in Peninsula Crimeea, deocamdata regiune autonoma a Ucrainei! Ieri, mai multe persoane inarmate ar fi intrat in cladirea guvernului din Crimeea si ar fi arborat steagul Rusiei.

Tot ieri, Parlamentul de aici a demis Guvernul local, dupa un vot desfasurat cu usile inchise si l-a numit premier pe seful partidului rus din aceasta regiune autonoma. In tot acest timp, manifestantii pro-rusi au continuat protestele pe strazile marilor orase din peninsula.


De cealalta parte, Vladimir Putin a ordonat ample exercitii militare in apropierea Ucrainei, pentru a verifica starea de pregatire a soldatilor rusi. In jur de 150 de mii de militari sunt trimisi in zona.

Crimeea este singura regiune a Ucrainei cu o majoritate etnica rusa. Este ultimul mare bastion al fostei puteri de la Kiev. Crimeea a fost administrata ca parte a Rusiei pana in 1954, cand, dupa desfiintarea URSS a intrat in custodia Ucrainei.
Acum, in urma tensiunilor dintre Kiev si Moscova, revenirea Crimeei la tabara rusa pare iminenta.
##VIDEO104250##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii