Vila lui Irinel Columbeanu ar fi fost incendiată intenționat! Detaliile care au ieșit la iveală: „De la ce a luat foc, de la o instalație? Era imposibil..”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 11 iun 2024, 08:59

Vila lui Irinel Columbeanu ar fi fost incendiată intenționat! Detaliile care au ieșit la iveală: „De la ce a luat foc, de la o instalație? Era imposibil..”

Sursa: Captură video/TikTok

Cu toate că inițial s-a crezut că focul de la vila din Izvorani a lui Irinel ar fi fost declanșat accidental, declarațiile constructorului casei, Clement Mocanu, par să sugereze contrariul.

Detalii surprinzătoare au ieșit la iveală despre incendiul care a distrus vila de la Izvorani a fostului milionar Irinel Columbeanu. În urmă cu câțiva ani, casa de lux a fost mistuită de flăcări, lăsând în urmă doar ruine și amintiri. 

Casa lui Irinel Columbeanu ar fi fost incendiată intenționat

Clement Mocanu, constructorul vilei de la Izvorani, a explicat într-o emisiune TV că locuința beneficia de unul dintre cele mai performante sisteme de prevenire a incendiilor disponibile la acea vreme.

Acesta a subliniat că un astfel de sistem ar fi trebuit să prevină orice foc accidental.

Potrivit declarațiilor sale, vila era echipată cu un sistem sofisticat care ar fi continuat să funcționeze chiar și în cazul unei pene de curent, datorită unui generator automatizat.

Astfel, orice eventualitate de declanșare a unui incendiu ar fi fost imediat gestionată de sistemul de protecție și prevenție.

Citește și: Irina Columbeanu vine în România să-și viziteze tatăl, după aproape 6 ani de absență. Unde ar putea fi cazată tânăra: "E chiar în curtea azilului"

Având în vedere aceste detalii tehnice, Mocanu este convins că incendiul nu ar fi putut avea loc din cauze naturale sau accidentale. El sugerează că ar fi fost necesară o intervenție umană deliberată pentru a dezactiva atât curentul electric, cât și generatoarele și sistemul de protecție contra incendiilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Constructorul nu poate indica cu certitudine cauza exactă a incendiului, dar crede că cineva ar fi intervenit intenționat pentru a dezactiva toate mecanismele de siguranță ale vilei. 

„Era imposibil să ia foc, pentru că avea un sistem de stingere al incendiilor, dacă creștea puțin temperatura sau dacă era fum, imediat pornea sistemul de sprinkler system și stingea orice foc. Dacă se oprea curentul, imediat intra în funcțiune generatorul. Cel mai sofisticat sistem de stingere al incendiilor!

De la ce a luat foc, de la o instalație? Fiecare avea peste 300 de circuite, 300 de siguranțe, în tablouri, în fiecare cameră erau patru circuite”,

a declarat Clement Mocanu, potrivit spynews.ro.

Declarațiile lui Clement Mocanu ridică semne serioase de întrebare cu privire la circumstanțele incendiului care a distrus casa lui Irinel Columbeanu. Dacă afirmațiile sale sunt corecte, este necesară o reexaminare detaliată a incidentului pentru a determina dacă a fost vorba de o acțiune intenționată. 

Cum arată acum vila lui Irinel Columbeanu

Mai multe imagini au circulat pe rețelele sociale și se poate observa că vila din Izvorani a ajuns o adevărată ruină. 

Citește și: Din ce trăiește Irinel Columbeanu, la 66 de ani. Omul de afaceri a recunoscut că și fiica îl ajută financiar

Vila în care Irinel a locuit ani la rând alături de Monica Gabor este în paragină.