Vin vremuri grele în România! Unii români vor rămâne fără apă caldă și fără căldură, iar alții vor plăti dublu. Avertismentul fostului șef RADET

Author: Lavinia Medrea

Vin vremuri grele în România! Unii români vor rămâne fără apă caldă și fără căldură, iar alții vor plăti dublu. Avertismentul fostului șef RADET

Sursa: PixaBay

„Asta este o altă latură a nenorocirilor (n.r.: plata întreținerii). Vor avea căldură unii, vor avea apă caldă, dar prețurile, costurile, vor fi duble”, a declarat Radu Opaina, director al Federației Asociațiilor de Proprietari din România, și fost director al RADET, într-o emisiune televizată.

Iarna aceasta, nu toți românii vor beneficia de apă caldă și de căldură, iar cei care o vor face vor plăti dublu la facturi.  „Anul trecut, la trei camere, dacă plăteai 550 de lei, acum se va plăti undeva la 1.000 de lei”, a precizat Radu Opaina.

Unii români vor rămâne fără căldură și apă caldă iarna aceasta

„Măsurile luate de guvern nu vor rezolva problema facturilor, sunt măsuri haotice, chiar copilărești, unele cu greșeli mari. Problemele vor fi mari!

În ceea ce privește măsurile pentru majorarea pensiilor, sunt doar declarații politice, în acest moment.

Situația se va agrava, din punctul de vedere al veniturilor. Ele nu vor crește. Doar în rândul politicienilor au crescut. Prețurile au crescut, puterea de cumpărare a populației a scăzut cu 30%, potrivit ultimelor cifre.

Asta înseamnă în bugetul unei familii, 30% din bani nu au valoare.

Citeste si: Premierul Ciucă, declarații de ultimă oră despre majorarea pensiilor: „Procentul poate să fie de 15% sau…”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Apare o problemă, pericolul dobânzilor foarte mari pentru credite, pe care populația trebuie să le plătească.

Nu cred că BNR e de vină. A încercat să stopeze inflația, dar nu prea a reușit, pentru că nu a fost ajutată de măsuri de la guvern, iar cauzele externe au fost din ce în ce mai grave. Se va ajunge la o creștere a obligațiilor de credite cu peste 75-100%. Nu vor putea fi plătite creditele, de populație!”, a explicat Mircea Coșea, relatează România TV.

Românii riscă să falimenteze personal

Potrivit economistului Ilie Șerbănescu, se vrea cu intenție falimentul personal, exprimat și de către Mircea Coșea.

„Este un plan (n.r.: la mijloc). În cartea mea, care se numește ‘România, o colonie la marginea Europei’, care are peste 5 ani de la apariție, am spus clar.

Sunt pasaje întregi despre această modalitate de sporire a prețului nejustificat, al utilităților, ca preambul pentru transferul de proprietate.

Citeste si: Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, unde se va discuta despre criza energetică și despre securitatea alimentară mondială

România e o excepție a concertului european: 90% dintre locatari sunt proprietari, în occident sunt 30-40%. Aceasta e modalitatea de a pune mâna pe proprietățile oamenilor, e foarte simplă. Sunt fonduri de investiții imobiliare care sunt pregătite pentru acest lucru”, a explicat Ilie Șerbănescu.