Vine gerul naprasnic. Cum sa iti incalzesti bine casa in cea mai friguroasa iarna din ultimul secol

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 17 sep 2020, 01:10

Mai multi meteorologi europeni au anuntat ca iarna asta va fi una nemiloasa.

Temperaturile vor fi foarte scazute, iar expertii ne-au avertizat ca va fi cea mai geroasa iarna din ultimii 100 de ani. Asta inseamna ca trebuie sa ne pregatim puloverele de iarna si sa ne punem casa la punct pentru a avea parte de caldura. Iata cateva sfaturi foarte utile pentru a nu suferi de frig in casa iarna asta.

Nu te baza doar pe sistemul de incalzire de la stat

Daca nu ai centrala de apartament si astepti caldura de la CET, ar fi bine sa-ti iei niste masuri in plus de precautie, mai ales

dupa neintelegerile care tot apar intre distribuitorii de agent termic si de gaze. Caldura putina sau deloc nu mai este, insa, o problema daca iti iei o astfel de aeroterma.

Dupa cum poti vedea, preturile iti permit sa-ti iei cate una in fiecare camera si sa nu te mai lasi in baza altora. Cu ea poti controla perfect de cata caldura ai parte, o pornesti si o opresti cand vrei, e mica si nu ocupa mult spatiu si iti asigura caldura de care vei avea atata nevoie iarna asta.

Blocheaza pierderile de caldura

Ca sa ai parte o locuinta bine incalzita, trebuie sa impiedici pierderile de caldura. Aici depinde foarte mult de usa pe care o ai la intrarea in casa si de tamplaria de la ferestre. Daca simti ca vine aer rece prin zonele respective, ar trebuie sa incerci sa acoperi zonele acelea sau, si mai bine, sa le schimbi cu unele care sa se inchida bine si sa opreasca aerul cald in casa.

O alta idee de luat in calcul este folosirea unui reflector de caldura in spatele caloriferului – costa cateva zeci de lei si este foarte util intr-un apartament. Poti folosi si o simpla folie de aluminiu alimentara – lipeste-o in spatele caloriferului. Vei vedea ca in casa se va simti repede diferenta de temperatura.

Muta lucrurile masive pe peretii de la exterior

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O

metoda prin care poti minimiza pierderile de caldura este sa muti obiectele de mobilier de mari dimensiuni pe peretele exterior. In felul acesta se va pierde mai putina caldura. Iti poate parea o metoda inedita, dar chiar functioneaza si nu te costa absolut nimic. In plus, o mica reamenajare nu strica, nu-i asa?

Un semineu sau o soba nu sunt scumpe si sunt foarte eficiente

Nu trebuie sa scoti din calcul vechile metode de incalzire – la soba cu lemne sau la focul unui semineu.

Nu sunt scumpe, iar cheltuielile lunare cu incalzirea nu vor fi deloc mari. Exista unele sobe premontate pe care le cumperi gata facute si trebuie doar sa le gasesti locul cel mai bun in casa. Sunt niste metode foarte utile de incalzire pentru o casa dintr-o zona rurala si nu numai. Mai mult, mirosul care se raspandeste in casa de la foc si trosniturile lemnelor ne duc pe toti cu gandul la casa bunicilor si la copilarie.

Foloseste asternuturi de pat cu incalzire electrica

Noptile sunt si mai friguroase in timpul iernii, iar temperaturile scad vertiginos. Daca sistemul de incalzire centrala nu face fata gerului si la tine in casa e tot frig, e bine sa ai in casa niste asternuturi de pat electrice – patura sau cearsaf. Vor incalzi patul bine si iti vor asigura caldura necesara pe timpul noptii. Ieftine si foarte usor de folosit, ele sunt de mare ajutor intr-o casa.

Tu cum iti incalzesti casa in timpul iernii? Ai vreun truc pentru a avea parte de mai multa caldura?

Sursa foto: Shutterstock

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.