Vine iarna în România. Orașele în care temperaturile vor înregistra chiar și -10 grade

Autor: Diana Bostan

Frigul pune stăpânire pe România.

Sursa: Pexels

Un val de frig intens traversează România, aducând temperaturi scăzute în mare parte din țară, inclusiv la munte, unde termometrele vor indica valori apropiate de -10 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, acest episod de vreme rece este unul temporar, urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să crească din nou, cu maxime de până la 20 de grade Celsius. Până atunci, însă, frigul își face simțită prezența, mai ales în zonele montane și depresionare.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță o scădere semnificativă a temperaturilor: Care este prognoza meteo pentru ziua de vineri, 18 octombrie 2024

Frigul pune stăpânire pe România

În Miercurea Ciuc, diminețile au debutat deja cu -2 grade, în timp ce pe Transalpina, peisajul a devenit unul de iarnă. La altitudini de peste 1.700 de metri, în stațiunea Rânca, temperaturile au scăzut pe timpul nopții până la -6 grade, iar cețurile dense au persistat, menținând aerul rece, notează observatornews.ro.

Citește și: Se schimbă radical vremea în România. Zonele în care temperaturile vor coborî sub pragul înghețului

Deși la prânz soarele și-a făcut apariția, ridicând mercurul în termometre până la 6-7 grade, senzația de frig a rămas puternică pentru turiștii prezenți în zonă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?

Potrivit sursei menționate anterior, valul de frig va continua până la sfârșitul săptămânii, afectând atât zonele montane, cât și alte regiuni ale țării. La Târgu Mureș, de exemplu, localnicii au fost nevoiți să dezghețe mașinile dimineața, semn clar al scăderii bruște a temperaturilor.

Cum va fi vremea la mare și în Capitală

Nici litoralul nu a fost scutit de vremea rece.

La malul mării, deși minimele nocturne nu vor scădea sub 6 grade Celsius, iar ziua se vor înregistra valori de 12-13 grade, vântul puternic va amplifica senzația de frig, făcând temperaturile resimțite să pară cu 4-5 grade mai mici.

Citește și: Temperaturi neobișnuite în România în următoarele două săptămâni. Anunțul ANM pentru toate regiunile

Potrivit observatornews.ro, în București, zilele vor aduce temperaturi normale pentru luna octombrie, însă odată cu apusul soarelui, mercurul va coborî semnificativ, înregistrându-se scăderi de până la 10-15 grade.