Vine iarna în România! Va ninge în toată țara la finele săptămânii. Prognoza meteo completă

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 25 oct 2023, 02:50

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru sfârșitul acestei săptămâni și se pare că iarna își intră în drepturi, pentru că urmează o perioadă cu ninsori.

Sursa: https://www.pexels.com/

La sfârșitul acestei săptămâni întreagă țară va fi cuprinsă de ninsori.

Potrivit meteorologilor, sfârșitul de săptămână aduce ninsori în întreaga țară.

Ninsori la sfârșit de săptămână în întreaga țară

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru sfârșitul acestei săptămâni și se pare că iarna își intră în drepturi, pentru că urmează o perioadă cu ninsori.

Mai exact, un ciclon mediteraneean în curs de formare ce va purta precipitații semnificative va afecta începând cu noaptea de joi spre vineri zona de sud, est și sud-est a României.

Astfel, în unele regiuni, mai ales zona subcarpatică a Meridionalilor și în Carpații Meridionali, ninsorile vor forma straturi semnificative de zăpadă, chiar și de jumătate de metru, spun meteorologii. De asemenea, nici Capitala nu va scăpa de ninsori.

Citește și: Un ciclon mediteranean va lovi România. Iarna își intră în drepturi și aduce ger și ninsori

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie: “Vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că regimul termic va deveni cel normal pentru această perioadă din an, în privința valorilor maxime încă din data de 24 ianuarie, iar a minimelor în special după 27 ianuarie. Astfel ziua vor fi temperaturi de -1…3 grade, iar în timpul nopților de -6…-2 grade, în medie regională. Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a valorilor diurne de temperatură.

La începutul intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei. După data de 28 ianuarie, temporar vor precipitații locale, predominant sub formă de ninsoare“.

Prognoza meteo completă pentru perioada 27 – 29 ianuarie 2023

Vremea în București în perioada 27 – 29 ianuarie 2023

Vineri 27 ianuarie

Potrivit ANM, vineri 27 ianuarie, în București, vremea va fi instabilă, cu precipitații mixte, iar vântul va sufla cu o putere de până la 37 km/h. Maxima va atinge valoarea de 3 grade, iar minima de – 1 grad. Seara vor exista șanse mari să ningă, iar zăpada va atinge un strat de 2-3 cm.

Sâmbătă 28 ianuarie

Pe parcursul zilei vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare iar temperatura nu va depăși 3 grade Celsius. Pe timpul nopții ninsoarea va continua să cadă, iar temperatura se va încadra în intervalul -2 grade Celsius- 1 grad Celsius.

Citește și: Prognoza meteo ANM miercuri, 25 ianuarie 2023. În unele zone din țară există șanse să ningă

Duminică 29 ianuarie

Pe parcursul zilei va mai fulgui ușor. Vântul va sufla cu 10 km/h, iar temperatura va ajunge la 2 grade Celsius. Spre seară precipitațiile vor scădea în intensitate, iar maxima va fi de – 2 grade Celsius.

Vremea în Brașov în perioada 27 – 29 ianuarie 2023

Vineri 27 ianuarie

Vremea în Brașov va fi rece, cu un cer predominant noros. Pe parcursul zilei vor fi precipitații mixte, iar vântul va sufla cu 11 km/h.  Seara precipitațiile se vor transforma în ninsoare, iar stratul de zăpada va atinge 7 cm. Temperatura maximă nu va depăși – 3 grade Celsius

Sâmbătă 28 ianuarie

Ziua va predomina ninsoarea și se va depune un nou strat de omăt de 3 cm. Maxima zilei va fi de 1 grad, iar seara temperaturile nu vor depăși – 4 grade.

Duminică 29 ianuarie

Ninsorile se vor domoli, iar vântul va sufla cu 5 km/h. Temperatura pe parcursul zilei va fi de 1 grad, iar pe timpul nopții de – 5 grade Celsius.

Vremea în Constanța în perioada 27 – 29 ianuarie 2023

Vineri 27 ianuarie

În Constanța vremea va fi posomorâtă. Va ploua pe întreaga durată a zilei. Vântul va sufla cu 27 km/h, iar temperatura se va situa în jurul valorii de 9 grade Celsius. Pe parcursul nopții, constănțenii nu vor scăpa de ploaia, iar temperatura va fi de 3 grade Celsius.

Sâmbătă 28 ianuarie

Sâmbătă cerul va fi înnorat și vor fi precipitații mixte, care spre seară acestea se vor putea transforma în ninsoare. Temperatura maximă va atinge valoarea de 5 grade, iar cea minima de – 1 grad Celsius.

Duminică 29 ianuarie

Ziua este posibil să ningă, iar vântul va sufla dinspre NNV cu o viteză între 10-15km/h. Maxima din termometre va atinge valoarea de 2 grade Celsius, iar noaptea -2 grade.

Vremea în Iași în perioada 27 – 29 ianuarie 2023

Vineri 27 ianuarie

În Iași, vineri 27 ianuarie, pe parcursul zilei sunt șanse scăzute de precipitații, cerul va fi predominant noros, iar termometrul va înregistra o valoare de 3 grade Celsius. Pe parcursul nopții sunt șanse să ningă și temperatura nu va depăși valoarea de – 3 grade Celsius.

Sâmbătă 28 ianuarie

Sâmbătă precipitațiile vor scădea în putere și se vor înregistra 2 grade Celsius, iar minima va fi de – 4 grade Celsius.

Duminică 29 ianuarie

Pe parcursul zilei va fi parțial înnorat cu șanse reduse de precipitații. Valoarea maximă va atinge 0 grade Celsius, iar cea minimă – 6 grade Celsius.

Sursă: meteoromania.ro