Vine vremea ploioasă în România! Avertizare de cod galben și portocaliu de ploi! Cum va fi vremea în București

Author: Lavinia Medrea

Vine vremea ploioasă în România! Avertizare de cod galben și portocaliu de ploi! Cum va fi vremea în București

Sursa: PixaBay

Specialiștii meteo au transmis o avertizare de cod galben si portocaliu de ploi abundente, care va fi valabilă până sâmbătă. Ploile vor ajunge inclusiv în Capitală.

Specialiștii în meteo au transmis o avertizare de cod galben si portocaliu de ploi abundente, care va fi valabilă până sâmbătă. Ploile vor ajunge inclusiv în Capitală.

Vine vremea ploioasă în România! Avertizare de cod galben și portocaliu de ploi! Cum va fi vremea în București

Meteorologii au transmis o avertizare meteo de cod galben și portocaliu de ploi abundente, valabilă în intervalul 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00.

În intervalul acesta, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, dar și în Carpații Meridionali și de Curbură, va ploua în cea mai mare parte a teritoriilor menționate, cantitățile de apă vor avea volume care vor depăși 25- 35 l/mp și pe arii restrânse 35- 40 l/mp.

Citeste si: România va fi lovită de o iarnă friguroasă! Ce anunț a făcut Administrația Națională de Meteorologie

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În sudul țării, vântul se va înteți pe o durată scurtă, atingând viteze de 45- 55 km/h. În a doua parte a zilei de joi, 14 octombrie și în noaptea de joi spre vineri, 14- 15 octombrie, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la înălțimi care depășesc 1700 m, vom avea parte de ninsori și, de asemenea, se va depune și zăpada.

Citeste si: Cum va fi vremea în octombrie? Prognoza meteo ANM pentru luna octombrie 2021. Află ce temperaturi se vor înregistra

În Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în zonele sudice ale județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua în cantități mari de 40- 60 l/mp. 

Cum va fi vremea în București

Vremea în Capitală va fi foarte rece pentru această perioadă a lunii octombrie. Pentru perioade scurta va ploua și se vor strânge cantități de apă cu volume de 35- 45 l/mp.

Vântul va bate slab și moderat, cu unele întețiri în cursul zilelor de vineri și sâmbătă, pe 15- 16 octombrie, atingân viteze de 45- 55 km/h. Temperaturile vor atinge maxime de 10 grade și minime cuărinse între 7- 9 grade.