Vineri începe noul sezon de Liga 1 (2019-2020) - Program ușor pentru echipele care joacă în Europa!

Author: O.P.
Actualizat: 19 feb 2021, 09:53

Ediția 2019-2020 a campionatului Ligii I începe vineri, 12 iulie, cu meciul FC Voluntari vs Sepsi Sf. Gheorghe. Ca o premieră, atunci când s-a făcut „țintarul”, s-a ținut cont ca reprezentantele noastre în Europa – CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Viitorul - să nu joace între ele în primele 7 etape, pentru a se putea concentra pe meciurile internaționale.

Astfel, în prima etapă, CFR va juca cu Poli Iași, FCSB cu FC Hermannstad, Universitatea Craiova cu nou-promovata Clinceni, iar Viitorul cu Dinamo.

Programul primei etape

Vieri, 12 iulie

FC Voluntari – Sepsi (ora 18:30)

Sâmbătă, 13 iulie

Astra – FC Botoșani (ora 18:00)

CFR Cluj – Poli Iași (21:00)

Duminică, 14 iulie

Universitatea Craiova – Clinceni (ora 18:00)

FCSB – Hermannstadt (ora 21:00)

Luni, 15 iulie

Gaz Metan Mediaș – Chindia Târgoviște (ora 18:00)

Viitorul – Dinamo (ora 21:00)

 

Potrivit cotelor fixate de casele de pariuri online, ar trebui să ne așteptăm (din nou) la o luptă pentru titlu între CFR Cluj și FCSB, „arbitri” fiind Universitatea Craiova, Viitorul și, surpriză, Dinamo.

CFR are cota 2.20 să câștige campionatul, adică 1.000 de lei pariați pe echipa antrenată de Dan Petrescu pot aduce un câștig de 2.200 de lei. FCSB are o cotă puțin mai mare (2.65), iar Universitatea Craiova are cota 10.00. Apropo, unii operatori oferă bonus la pariuri, marcând, astfel, începutul noului sezonul.

CFR s-a întărit

Campioana a jucat deja două meciuri amicale în acest sezon (0-1 cu Viitorul, în Supercupa României și 0-1 cu Astana, în turul I preliminar al Ligii Campionilor). CFR s-a întări în această vară în special în compartimentul median, prin venirea lui Luis Aurelio, Sylla și Pereira. Au plecat Boli și Manea, fiind înlocuiți de Burcă și, respectiv, Susic. Marea problemă este reprezentată de problemele de sănătate ale golgheterului George Țucudean, care nu a fost inclus pe lista pentru „dubla” cu Astana.

FCSB este „pe drumuri”

FCSB a avut o campanie de mercato neașteptat de slabă.  Dintre jucătorii mai importanți, au plecat doi cei doi fundași laterali (Benzar și Junior Morais), plus Teixeira. Doar Oaidă și Belu pot fi catalogați drept achiziții notabile. Un alt minus este numirea antrenorului Bogdan Andone, fără experiență ca „principal”. De asemenea, în prima parte a sezonului, FCSB va disputa meciurile de pe teren propriu în diverse orașe, pentru că Arena Națională nu este disponibilă.

Craiova nu a pierdut niciun jucător important

Universitatea Craiova l-a păstrat pe Corneliu Papură ca antrenor principal, mulți fani fiind nemulțumiți de această alegere. „Leii” i-au adus pentru mijlocul terenului pe Qaka și Ivanov, în apărare pe Vătăjelu, dar poate cea mai importantă achiziție este a mijlocașului ofensiv Alexandru Ioniță, de la CFR Cluj. Nu a plecat niciun jucător important. Golgheterul Koljic va mai fi indisponibil până în toamnă.

Viitorul arată bine

Viitorul a arătat bine în Supercupa României, pe care a și cucerit-o, deși nu a contat pe jucătorii care au participat la turneul final al Campionatului European de Tineret. Gheorghe Hagi a făcut câteva achiziții interesante pentru noul sezon: Gabi Iancu, un excelent executant de lovituri libere, Hamidou Keita, Marco Dulca și Najib Ammari. Ianis Hagi este dat ca și plecat, dar nu se cunoaște, încă, destinația.

Dinamo a schimbat din nou garda

Dinamo a schimbat din nou aproape toată echipa. Cele mai importante achiziții sunt Cătălin Straton (portar), Gabriel Moura (fundaș dreapta), Florin Bejan (fundaș central), Alexandru Răuță și Filip Mrzljak (mijlocași centrali). Nouă dintre jucătorii aduși de Rednic au plecat, iar alți trei își fac deja bagajele. Sub comanda noului antrenor Eugen Neagoe, Dinamo a jucat bine în partidele amicale din această vară și poate reprezenta o surpriză plăcută în sezonul care începe.

Ar mai fi de spus că derby-ul dintre FCSB și Dinamo se joacă în etapa a douăsprezecea, iar confruntarea dintre FCSB și CFR Cluj este programată în etapa a zecea.

 

Taguri: