UPDATE Au fost afișate rezultatele finale la Bacalaureat 2024

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 12 iul 2024, 12:43

Ce note au fost, după contestații, în prima sesiune a examenului 

Sursa: pexels.com

Rezultate finale de la Bac 2024. Ce note au fost, după contestații, în prima sesiune a examenului 

Elevii de clasa a XII-a care au susținut Bacalaureatul au aflat rezultatele luni 8 iulie 2024. O parte dintre aceștia nu au fost mulțumiți de notele obținute și au depus contestații. Azi s-au afișat notele finale.

UPDATE Au fost afișate rezultatele finale după contestații pentru Bacalaureat 2024

Ministerul Educației a publicat azi rezultatele finale, oferite în urma contestațiilor făcute după rezultatele parțiale, din prima sesiunea de Bacalaureat 2024.

Astfel, candidații care au contestat rezultatul inițial al evaluării au completat, au semnat și au transmis prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. 

Notele pot fi vizualizate pe bacalaureat.edu.ro.

De menționat este faptul că, absolvenții de liceu participanți la Bac 2024 au depus aproximativ 51.000

de contestații, potrivit datelor Ministerului Educației, citate de Edupedu.ro.

39 de candidați, din acest an au încheiat probele scrise cu media 10.

Azi sunt publicate rezultate finale de la Bac 2024 au fost publicate pe edu.ro

Astăzi, vineri, 12 iulie 2024, Ministerul Educației a publicat rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2024, după soluționarea contestațiilor. Elevii de clasa a XII-a au aflat rezultatele inițiale luni, 8 iulie 2024.

O parte dintre aceștia, nemulțumiți de notele obținute, au depus contestații. Rezultatele finale sunt acum disponibile atât în centrele de examen, cât și online pe platforma bacalaureat.edu.ro.

Conform datelor Ministerului Educației, rata de promovare a Bacalaureatului 2024, înainte de contestații, a fost de 76,4%, cea mai mare din ultimii 10 ani, în creștere cu 3,6% față de anul trecut. Din cei 130.000

de candidați înscriși, 99.371 au promovat examenele. În județul Alba, peste 2000 de candidați au susținut examenul, depunându-se peste 930 de contestații.

Aspecte notabile:

Rata de promovare: 76,4%, cea mai mare din ultimul deceniu.

Medii de 10: Mai puține comparativ cu anul trecut.

Promovare în mediul rural: Mai puțin de 1 din 3 elevi a trecut examenul.

Citește și: Bac 2024, sesiunea de toamnă. Când încep examenele

Care au fost procedurile de contestație

Elevii care au fost nemulțumiți de note au avut posibilitatea de a depune contestații. Aceștia au completat și transmis o declarație-tip în care au menționat că sunt conștienți că nota poate suferi modificări, atât prin creștere, cât și prin descreștere.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”

Notele elevilor la Bacalaureat 2024 sunt anonimizate. Fiecare candidat poate accesa rezultatele pe platforma bacalaureat.edu.ro folosind codul primit de la școală.

După aflarea rezultatelor finale, tinerii se pot orienta fie spre admiterea la facultate, fie spre angajare. Este un moment crucial, marcând finalul unei etape importante și începutul unei noi călătorii educaționale sau profesionale.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024

Pentru cei care nu au reușit să promoveze în sesiunea de vară, sesiunea de toamnă oferă o a doua șansă. Aceasta va începe pe 8 august și va include atât probe orale, cât și probe scrise. Candidații se pot înscrie pentru sesiunea de toamnă în perioada 15- 22 iulie 2024.

Calendarul sesiunii de toamnă:

8- 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale.

13- 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

19 august 2024: Proba scrisă la Limba și literatura română.

20 august 2024: Proba obligatorie a profilului.

21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării.

22 august 2024: Proba la Limba și literatura maternă.

Este esențial ca toți candidații să respecte perioada de înscriere pentru a putea participa la examene.

Citește și: Când încep înscrierile la Bac 2024 pentru sesiunea de toamnă. Intervalul în care se pot înscrie candidații

Astfel, rezultatele finale ale Bacalaureatului 2024 marchează o realizare notabilă, cu o rată de promovare în creștere și cu elevii pregătiți să facă următorii pași importanți în cariera lor academică sau profesională.

 

 


Rebecca, profund dezamăgită de Antoni! Concurenta a izbucnit în lacrimi din cauza afirmațiilor jignitoare lansate de fostul ei partener!

Dana Roba, reacție nervoasă după ce fostul soț a fost condamnat la doar 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor: „Îmi pare foarte rău ca m-am născut în România”. Make-up artista a dezvăluit când va avea loc cununia cu Beni

Dana Roba a avut o primă reacție după ce fostul soț, Daniel Balaciu, cel care a măcelărit-o cu ciocanul, a fost condamnat la doar șapte ani de închisoare pentru tentativă de omor.