Astăzi se deschide Târgul de Crăciun 2022 din Drumul Taberei. Cât costă un pahar cu vin fiert și care sunt atracțiile principale

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 25 aug 2023, 03:00

„West Side Christmas Market” se deschide vineri, 25 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei.

Sursa: https://unsplash.com/

Se deschide Târgul de Crăciun din Drumul Taberei!

Vineri, 25 noiembrie, se va deschide Târgul de Crăciun „West Side Christmas Market”, potrivit adevarul.ro.

Vineri se deschide Târgul de Crăciun din sectorul 6 al Capitalei

Târgul de Crăciun „West Side Christmas Market” se deschide vineri, 25 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei, cu un spectacol oferit de Gașca Zurli şi un impresionant foc de artificii.

Primăria sectorului 6 a anunțat că se vor aprinde luminițele de Crăciun montate în tot parcul, dar şi cea mai mare perdea luminoasă din România.

Perdeaua de lumini are peste 100 de metri şi va fi ridicată la mai mult de 50 de metri înălțime, pe podul suspendat care traversează Parcul Drumul Taberei. Pentru amplasarea acesteia, organizatorii au lucrat cu o companie internaționale care operează astfel de instalații în Asia, Țările Nordice şi SUA, una din cele mai emblematice locații în care se montează astfel de decorațiuni fiind Rockefeller Center New York.

Citește și: Atracțiile principale de la Târgul de Crăciun București 2022. Cum se pot distra vizitatorii la cel mai așteptat târg al anului

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că: “Un târg de Crăciun pentru bucuria familiilor şi a celor mici. Îmi doresc ca 'West Side Christmas Market' să devină o tradiție pentru mulți ani de acum înainte. Vă aștept pe toți să dăm împreună startul aventurii de Crăciun”.

Până pe data de 27 decembrie vor avea loc workshop-uri și ateliere pentru copii și adulți, și spectacole de lumini, “activități și experiențe magice”, care se vor desfășura pe suprafața cuvei lacului secat.

Tot aici a fost montată o roată înaltă de 33 de metri, de unde va putea fi admirat tot parcul de la înălțime, un carusel cu personaje și un patinoar cu o suprafață de suprafață de 660 mp vor transforma evenimentul anului din București în cea mai atractivă zonă inclusiv pentru copii.

Acest eveniment este finanțat în totalitate din fonduri private, în baza unui contract de închiriere de spațiu cu Primăria Sectorului 6, iar accesul va fi gratuit.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O oră pe gheață va costa 20 de lei, iar plimbarea cu roata panoramica 25 de lei.

Cât costa un pahar cu vin fiert la Târgurile de Crăciun din București

Vinul fiert decorat cu felie de portocală deshidratată şi steluță de anason, se va vinde cu 10 lei, țuică fiartă- 10 lei, apa plată/minerală- 8 lei, un suc- 10 lei, ceai cald infuzie, ciocolată caldă, bere- 10 lei.

Citește și: Când se deschide Târgul de Crăciun 2022 din Drumul Taberei. Surprize de proporții îi așteaptă pe bucureșteni

La Târgul de Crăciun inaugurat la Piața Constituției de către Primăria Municipiului București, vizitatorii vor găsi o gamă variată de produse printer care și preparate alimentare. Și aici a fost instalată o roată panoramică uriașă, care va avea același preț, ca cel din Drumul Taberei, de 25 de lei.

Un pahar de vin costă, în medie, 10 lei, însă există căbănuțe la care se poate găsi chiar și cu 7 lei. O ciocolată caldă are prețuri cuprinse între 6 și 10 lei. Dacă ești iubitor de toppinguri, bezele sau bombonele, prețul crește, în funcție de cum dorești să o servești. 

Un kilogram de șorici costă 75 de lei, iar turta dulce se vinde cu prețuri cuprinse între 10 și 25 de lei, în funcție de dimensiune. 

Cu un buget de 150 de lei, o familie formată din doi adulți și un copil pot servi o masă completă.