Vinete umplute in stil turcesc (Karniyarik)

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 07 oct 2020, 17:50

Reteta preparata de Ilinca Obadescu

 

Vinete umplute in stil turcesc- Karniyarik
Ingrediente
6 vinete subtiri
600 g carne tocata
2 cepe medii
2 catei de usturoi
2 rosii
6 ardei iuti
200 g bulion
O legatura de patrunjel
Sare, piper negru, dupa gust
Mod de preparare
Se curata vinetele de coaja (in stil pajama), se sareaza si se lasa aproximativ 30 de minute la scurs.
Intre timp, se taie ceapa foarte marunt si se caleste in putin ulei. Dupa ce devine sticloasa, se adauga carnea tocata si se caleste aproximativ 15 minute.
Se adauga ardeiul iute tocat foarte marunt, rosiile curatate de coaja si taiate cubulete (sau bulion) patrunjelul si se condimenteaza, dupa gust.
Vinetele bine scurse se prajesc pe ambele parti, la foc mediu. Cand sunt gata, se taie si scobesc in mijloc ca o barcuta, avand grija sa nu se gaureasca.
Barcutele se pun intr-o tava de cuptor, se umplu cu carne, se orneaza cu felii de rosii si fasii de ardei uite.
In tava se adauga un pahar cu apa, bullion si ulei, se baga la cuptorul preincalzit cca 25-30 minute.
Se serveste cu sos cacik.

Ingrediente

6 vinete subtiri
600 g carne tocata
2 cepe medii
2 catei de usturoi
2 rosii
6 ardei iuti
200 g bulion
O legatura de patrunjel
Sare, piper negru, dupa gust


Mod

de preparare

Se curata vinetele de coaja (in stil pijama), se sareaza si se lasa aproximativ 30 de minute la scurs.
Intre timp, se taie ceapa foarte marunt si se caleste in putin ulei. Dupa ce devine sticloasa, se adauga carnea tocata si se caleste aproximativ 15 minute.Se adauga ardeiul iute tocat foarte marunt, rosiile curatate de coaja si taiate cubulete (sau bulion) patrunjelul si se condimenteaza, dupa gust.

Vinetele bine scurse se prajesc pe ambele parti, la foc mediu. Cand sunt gata, se taie si scobesc in mijloc ca o barcuta, avand grija sa nu se gaureasca.
Barcutele se pun intr-o tava de cuptor, se umplu cu carne, se orneaza cu felii de rosii si fasii de ardei uite.
In tava se adauga un pahar cu apa, bulion si ulei, apoi se baga la cuptorul preincalzit cca 25-30 minute.

Se serveste cu sos cacik.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

Taguri: