Vinietă Bulgaria 2023: Prețuri și modalități de plată

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 14 mar 2024, 00:50

Dacă decideți să plecați în Bulgaria pentru concediul din această vară atunci trebuie să nu uitați să va faceți vinieta

Sursa: Unsplash

Vinietă Bulgaria 2023. Dacă decideți să plecați în Bulgaria pentru concediul din această vară atunci trebuie să nu uitați să va faceți vinieta.

Vinietă Bulgaria 2023. Fie că alegeți să vă petreceți vacanța în Bulgaria sau treceți prin această țară pentru a ajunge în Grecia, veți fi nevoit să vă faceți vinietă, mai exact să plătiți taxa rutieră specifică fiecărei țări. 

Citește și: Începând cu luna iunie, taxa de pod de la Fetești va fi suspendată temporar. Propunerea se află în dezbatere publică

Cât costă vinieta în Bulgaria 2023?

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, vinietele și taxele de drum din Bulgaria vor fi mai ieftine cu 10%, pentru vehiculele rutiere cu o masă totală maximă tehnic admisă de până la sau egală cu 3,5 tone. Astfel, persoanele care aleg să meargă în vacanță în Bulgaria sau să treacă prin această țară pentru a ajunge în Grecia vor plăti mai puțin față de anii trecuți.

Vinieta anuală Bulgaria 2023 va costa 87 de leva sau 217 lei, vinieta trimestrială va fi de 48 leva, adică 120 de lei, cea lunară va costa 27 de leva, mai exact 67 de lei, cea săptămânală va fi 13 leva sau 32 de lei, iar cea de weekend va fi 9 leva, mai exact 22 de lei. Persoanele ce și-au achiziționat vinieta electronică în decembrie 2022, chiar dacă acestea pot fi folosite după 1 ianuarie 2023 vor fi calculate în funcție de prețurile valabile până la sfârșitul anului în curs. 

Autoritatea Națională de Taxare din Bulgaria le recomandă șoferilor ce doresc să achiziționeze o vinietă să folosească site-ul http://www.bgtoll.bg sau aplicația mobilă pentru a cumpăra viniete electronice, site ce poate fi găsit și în limba română. Vinietele Bulgaria 2023 pot fi cumpărate și la ghișeu, contra unei plăți în numerar sau cu cardul. Aceste ghișee pot fi găsite la principalele puncte de control la frontieră, dar și la cele 27 de administrații rutiere regionale din țară. 

Vinieta Bulgaria 2023 poate fi achiziționată online și de pe site-urile http://www.vinetki.bg, http://www.tollpass.bg, http://www.digitoll.bg sau http://www.epay.bg.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Cine sunt șoferii care vor fi nevoiți să plătească mai scump rovinieta! Măsura ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2026

Cât costă o vacanță în Bulgaria în anul 2023?

Sezonul estival se apropie, iar românii au început deja să facă pregătirile necesare pentru o vacanță de neuitat și Bulgaria a rămas în topul preferințele acestora. Camera de Turism a Burgasului a confirmat că vacanțele în Bulgaria se vor scumpi anul acesta cu până la 30%. „Colegii din domeniu estimează scumpiri cuprinse între 15 și 30%, dar bineînțeles că totul va depinde și de alți factori, precum inflația”, a declarat Hristina Slavova, reprezentant al Camerei de Turism Regional Burgas, potrivit ego.ro

Zona pe care românii o frecventează în mod special este cea de la Nisipurile de Aur, iar pentru o săptămână la un hotel de 4 stele, un român va scoate 3.500 de lei din buzunar, însă dacă își dorește să stea la un hotel de 3 stele, atunci va plăti 2.100 de lei. Pentru un hotel de două stele, românii vor trebui să achite suma de 1.300 de lei. 

Citește și: Plata rovinietei sau a taxei de pod nu este disponibilă în prezent pe ghișeul.ro

Sursa: economedia.ro