Virusul COVID-19 face ravagii într-o comună din România! Incidența infectărilor a depășit opt la mia de locuitori

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 sep 2021, 12:04

Elevii se întorc la școală în regim online

Sursa: PixaBay

Virusul COVID-19 face ravagii într-o comună din România! Este cod roșu, astfel că incidența a ajuns la 8,2 la mia de locuitori.

Virusul COVID-19 face ravagii într-o comună din România! Este cod roșu, astfel că incidența a ajuns la 8,2 la mia de locuitori.

Virusul COVID-19 face ravagii într-o comună din România! Incidența infectărilor a depășit opt la mia de locuitori

Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, care are o populație de cel puțin 2.400 de locuitori, a ajuns la incidența de 8,2 la mia de locuitori chiar de vineri.

Este cea mai mare incidență înregistrată în Bistrița-Năsăud.

Începând cu acest weekend se va instaura carantina de noapte ca măsură de limitare a răspândirii virusului COVID-19. 

Citeste si: Care este starea de sănătate a lui Irinel Columbeanu? Afaceristul a fost testat pozitiv cu COVID-19

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a vorbit despre această situație pandemică.

Conform spuselor sale, hotărârea privind prelungirea carantinei de noapte la Negrileşti, având în vedere că incidenţa este mai mare de 7,5 la mie, va fi luată abia după 48 de ore, deoarece există persoane care ar urma să iasă din perioada de izolare, ceea ce ar face ca această măsură să rămână valabilă doar pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, dacă nu vor apărea cazuri noi.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Elevii se întorc la școală în regim online

Elevii de la şcoala gimnazială din Negrileşti se vor întoarce, începând de luni, la școala în regim online, pentru că situația pandemică nu este una bună și reprezintă multe riscuri.

Primarul comunei Negrileşti, Dumitru Costin, a dat și el declarații despre situația pandemică. Conform spuselor acestuia, cele mai multe persoane care se infectează cu COVID-19 sunt cele care lucrează în străinătate și care au aflat că au fost infectate atunci când s-au testat pentru a se putea întoarce în ţările în care activează.

Citeste si: O mare țară europeană va renunța, sâmbătă, la toate restricțiile! Totul va reveni la normal

„Au fost foarte mulţi dintr-ăştia veniţi din străinătate şi trebuiau să plece înapoi, s-au testat şi au ieşit pozitivi. Avem şi care sunt în Bistriţa, dar au domiciliul la noi, deşi nu stau la noi. (…) Am avut şi trei persoane decedate, unul de 57 ani şi doi mai în vârstă, persoane la peste 80 de ani, care au decedat săptămâna trecută”, a declarat primarul Dumitru Costin.

Situația pandemică din județul Bistrița-Năsăud se prezintă destul de urât. Alte patru comune au înregistrat, vineri, incidenţe cuprinse între 5,04 şi 5,59 la mia de locuitori. Este vorba despre Şieu-Odorhei, Rodna, Runcu Salvei şi Budacu de Jos. Incidențe  puțin sub cinci la mia de locuitori au înregistrat oraşul Năsăud, municipiul Bistriţa, comuna Lunca Ilvei şi comuna Monor.