Virusul Flurona, dubla infecție cu gripă și cu COVID-19, a ucis prima persoană

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 ian 2023, 15:33

Femeia din Iași a ajuns la spital cu simptome grave

Sursa: pexels

Virusul Flurona, dubla infecție cu gripă și cu COVID-19, a făcut prima victimă. Deși a fost descoperit în urmă cu puțin timp, situația este una extrem de gravă.

Virusul Flurona, dubla infecție cu gripă și cu COVID-19, a ucis prima persoană. Femeia avea simptome grave, iar eforturile medicilor nu au dat niciun rezultat.

Virusul Flurona, dubla infecție cu gripă și cu COVID-19, a ucis prima persoană

Femeia din Iași a ajuns la spital cu simptome grave, iar medicii au făcut tot ceea ce le-a stat în putință, pentru a o salva.

Deși nu s-a declarat epidemie de gripă, situația epidemiologică nu este una deloc roz. Gripa a început să facă ravagii, iar ministrul Sănătății a spus că vârful va fi atins abia peste două, trei săptămâni.

Mai multe tulpini și mai multe variante au fost descoperite în ultima vreme, iar Flurona este cea mai gravă. Flurona se declanșează atunci când o persoană se infectează, în același timp, și cu gripă și cu virusul COVID-19.

Ieri, 9 ianuarie, a fost făcut public primul deces cauzat de Flurona. Victima este de sex feminin și era internată la spitalul din Iași. Pacienta era în vârstă de 74 de ani și a fost internată la începutul lunii decembrie, acuzând dureri musculare, febră și insuficiență cardio-respiratorie.

Citește și: În plin sezon gripal, elevii revin în băncile școlii, luni. Cum se vor redeschide școlile și ce reguli vor trebui să fie respectate

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, aceasta a suferit și o criză hepatică și avea și hipertensiune arterială. Cu toate că femeia a decedat în urmă cu ceva timp, decesul a fost raportat de curând, după ce virusul Flurona a fost descoperit în România.

Alexandru Rafila, criticat, deoarece nu a vrut să declare epidemie de gripă

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, nu a vrut să declare epidemie de gripă, lucru ce a stârnit furia medicului Octavian Juma.

„Am sperat, ca declararea epidemiei de gripa sa permita Ministerului Sanatatii adoptarea unor masuri minimale de preventie care sa impiedice si raspandirea COVID-19 alaturi de cea a gripei, RSV si a tuturor infectiilor respiratorii.

Din pacate conferinta de presa a Ministerului Sanatatii si al Ministerului Educatiei de astazi, 5 ianuarie 2023, mi-a spulberat si ultima speranta.

Citește și: Se închid sau nu școlile în ianuarie 2023 din cauza epidemiei de gripă?

Singurul scop al acestei conferinte a fost ca autoritatile sa ne anunte ca:

  1. Epidemia nu va fi numita epidemie pentru ca ar trebui ca Ministerul Sanatatii sa ia masuri preventive
  2. Guvernul nu va face nimic pentru a limita infectarile cu orice virus
  3. Epidemia este este responsabilitatea nostra a tuturor chiar si in scoli
  4. Recomandarile sunt mai bine respectate si mai eficiente decat obligatiile legale
  5. Avem tot ce ne trebuie in spitale
  6. Va trece si epidemia asta fara sa facem nimic Evident bolnavii si mortii care au fost si urmeaza sa fie sunt tot problema noastra.

De aceea mortii de saptamana trecuta (2 de gripa, 34 de COVID) nu a fost mentionati in conferinta”, a precizat acesta.