Ce este virusul Marburg și care sunt simptomele unei persoane infectate. Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă

Autor: Bianca Vidoi

Ce este și cum se transmite virusul Marburg

Sursa: PixaBay

Virusul Marburg a făcut încă două victime. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat alte două cazuri de virus Marburg în Ghana.

La începutul lunii iulie au fost anunțate primele două cazuri de persoane infectate cu virusul Marburg, iar potrivit autorităților din Ghana, ambele persoane au murit într-un spital din regiunea Ashanti. Oamenii ce au avut contact cu cele două victime, aproximativ 98 de persoane, au intrat în carantină.

Citeste si: A fost confirmat primul caz din România de infectare cu ciuperca neagră! Boala afectează creierul

Ce simptome are o persoană infectată cu virusul Marburg 

În prima fază, oamenii iau acest virus printr-o expunere îndelungată în mine sau peșteri care prezintă colonii cu lilieci Rousettus. În a doua fază, virusul Marburg se răspândește prin transmitere cu contact direct de la om la om, piele spartă sau fluide (sânge, secreții) al persoanei ce are visrusul, dar și prin atingerea cu suprafeșe precum așternuturi sau îmbrăcăminte ale acestora, contaminate cu fluide.

Citeste si: Sindromul post-COVID îi îngrijorează pe medici. Doar persoanele care fumează de zeci de ani mai pățesc asta

Principalele simptome cu care oamenii ce sunt infectați cu virusul Marburg sunt febră mare, cefalee severă, stare de rău. Dacă primele simptome sunt ignorate, atunci infectații vor începe să prezinte dureri musculare, însoțite de diaree apoasă severă, dureri abdominale și crampe, greață și vărsături.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru ca virusul Marburg să ajungă să fie fatal, pacienții ajung să aibă hemoragii severe, iar acestea apar după 5-7 zile de la infectare.

În prezent, nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru virusul Marburg. Cu toate acestea, îngrijirea de susținere, rehidratarea cu fluide orale sau intravenoase  și tratamentul simptomelor specifice, îmbunătățește supraviețuirea.

Virusul Marburg este asemănător cu Ebola

Acest virus din familia Filoviridae (filovirus), virusul Marburg, precum Ebola, cu care are în comun numeroase caracteristici, se transmite la om de la exemplare de liliac frugivor, vieţuitoare considerate gazde naturale ale virusului.

De asemenea, în mai 2020, Agenția Europeană de Medicină a aprobat introducerea pe piață a Zabdeno și Mvabea, cunoscute pentru eliminarea visrusului Ebola.

Citeste si: Două studii au demonstrat că pandemia de Coronavirus a luat naștere în piața din Wuhan

Mvabea conține un virus cunoscut sub numele de Vaccinia Ankara Bavarian Nordic (MVA), care a fost modificat pentru a produce 4 proteine din virusul Ebola Zair și alte trei virusuri din același grup (filoviridae).

Vaccinul ar putea proteja împotriva virusului Marburg, dar eficacitatea sa nu a fost dovedită în studiile clinice.

Surse: who.int, cancan.ro 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.