Virusul West Nile face o nouă victimă în România. Bărbatul a fost internat în stare gravă, însă medicii n-au mai putut face nimic pentru acesta

Autor: Diana Bostan

Un nou deces cauzat de virusul West Nile.

Sursa: Pexels

Un nou deces cauzat de virusul West Nile a fost înregistrat în județul Suceava, ridicând bilanțul tragic la trei victime în acest an.

De această dată, victima este un bărbat în vârstă de 88 de ani din Gura Humorului, care suferea de mai multe afecțiuni cronice ce i-au slăbit sistemul imunitar, notează Antena3CNN.

Citește și: Alex, un tânăr din Buzău a murit din cauza unor dureri de cap puternice! Diagnosticul uluitor pe care l-a primit când a ajuns la spital

Un nou deces cauzat de virusul West Nile

Potrivit sursei menționate anterior, acesta a fost internat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, unde, din păcate, nu a mai putut fi salvat.

Citește și: Primul deces cauzat de virusul West Nile în acest an, înregistrat la Spitalul Județean Suceava! Un alt pacient se află în stare gravă, din cauza virusului

Potrivit autorităților medicale, analizele efectuate post-mortem au confirmat prezența virusului West Nile în organismul pacientului, făcând din acesta al șaselea caz de infecție din județ. Deși virusul este adesea asimptomatic sau provoacă simptome ușoare, în cazuri rare, cum a fost acesta, poate duce la complicații grave și chiar deces, în special la persoanele în vârstă sau cu alte probleme de sănătate.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”

Este de remarcat că ceilalți pacienți din Suceava diagnosticați cu virusul West Nile, cu vârste de 81, 69 și 44 de ani, au avut o evoluție favorabilă și au fost externați, recuperându-se după tratamentele primite.

Cum te poți feri de virusul West Nile

Pentru a te proteja de virusul West Nile, evită expunerea la țânțari în intervalele de activitate maximă, de obicei la amurg și în zori.

Aplică repelente de insecte pe pielea expusă, folosind produse care conțin substanțe active sau picaridin.

Citește și: Crește numărul cazurilor de tuse convulsivă: Tot mai mulți români ajung la spitalele de boli infecțioase

Poartă haine lungi și deschise la culoare, pentru a acoperi cât mai mult din piele și a descuraja țânțarii. Asigură-te că locuința ta este protejată cu plase de țânțari la ferestre și uși.

Elimină orice surse de apă stagnantă din jurul casei, deoarece acestea sunt locuri propice pentru reproducerea țânțarilor.