Visam sa organizam EURO 2020, dar nici gazon NU AVEM!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:44

Vrem sa organizam campionatul European de fotbal din 2020! Premierul se bate cu pumnul in piept si spune ca avem sanse mari...

Cateva probleme importante i-ar putea, insa, distruge visul. Punctele slabe din planurile Guvernului le aflam chiar acum! „Chelului tichie de margaritar ii trebuie”, a afirmat Mitica Dragomor la auzul vestii.

N-avem noi mari realizari, dar cand vine vorba de planuri, nimeni nu ne intrece. Guvernul a stat, s-a gandit si a dat de veste dorinta: vrea ca Romania  sa gazduiasca 3 meciuri din campionatul European de fotbal din 2020.

Pus pe harti,e planul pare ca si facut, dar realitatea din teren ne arata altceva! Daca stam sa ne uitam mai bine realizam ca in tara celebrului Hagi, nu exista nici macar un stadion pe masura renumelui regelui fotbalului.

„Stadionul e neterminat… Stadionul nu are iesire deloc de la subsol catre etajele inferioare pentru ca scara este blocata, este inchisa.”, ne lamureste Dragomir. In plus, gazonul pare a fi eterna  problema de  pe National Arena!
Au trecut doi ani si jumatate de la inaugurarea stadionului care ar fi trebuit sa fie mandria nationala! De atunci

si pana acum, gazonul nu vrea si pace sa se pastreze verde!

Cand ti-e lumea mai draga, se ingalbeneste precum frunza codrului. In fata acestor probleme, premierul ramane, totusi, un optimist: „folosim ca si baza de pornire, stadionul, infrastructura care e suficienta, garile,  infrastructura stadionului, infrastrcutura Bucurestiului, pe urma vedem cu aeroport, cu gari”.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

La fel si Primaria Capitalei, care ne anunta printr-un comunicat de presa ca: „Arena Nationala are capacitatea

de a gazdui in cele mai bune conditii toate meciurile si  evenimentele interne si internationale. In acest sens, dincolo de facilitati, stadionul poate asigura toate necesitatile si cerintele unui astfel de eveniment”.

Numai ca, ce vad autoritatile nu se prea regaseste in realitate. Nici macar presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, nu vede cu ochi buni viitorul campionat la Bucuresti!  Spune ca trebuie refacuta urgent cel putin zona lojelor.
Pana una-alta, sa aruncam o privire in jurul Arenei Nationale si sa ne punem in locul unui turist strain sosit la campionat!

Nu are o proveliste prea frumoasa. Dar, cum la noi e ca la nimeni, mai exista si varianta pe repede-inainte. „Ramane de vazut daca pana in 2020 vom reusi sa avem un stadion la standarde europene,  infrastrucutura moderna, sau sufieciente hoteluri. Un singur nu ni-l poate lua nimeni: ospitalitatea romaneasca.

Daca turistul va veni la Arena Nationala, va putea gusta o ciorba de burta sau un ciolan cu fasole”.