Viscri, o destinatie ce nu trebuie RATATA. Cum a devenit un sat autentic cel mai vizitat loc din Romania!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 07 oct 2020, 02:15

Cum a ajuns Viscri o asezare ascunsa dupa colinele domoale ale Transilvaniei, sa fie cel mai vizitat sat din Romania?

Vor sa vada ce l-a cucerit pe Printul Charles sau cauta sa descopere un sat romanesc autentic!  Am fost si noi la Viscri sa-i dezvaluim secretele, pentru dumneavoastra. Vesnicia s-a nascut la sat, spunea Lucian Blaga si s-a pastrat neatinsa la Viscri. Aici, secundele bat mai domol, iar viata capata alta curgere.

Fireasca, negrabita si domoala! Cerul, casele zugravite in culori calde, ingramadite una-n alta, biserica fortificata, campurile pline de flori, toate iti picura in ureche linistea.

Pentru multi, pierduta si regasita aici! Din 1992, de cand printul Charles a venit pentru prima data la Viscri, locul a devenit o destinatie care nu trebuie ratata.

Pana sa ajungi la Viscri, trebuie sa te lupti insa cu drumul. Si el, parca, din alte vremuri. Odata ce ajungi in sat, uiti de neajunsuri. In Viscri, traiesc in jur de 400 de suflete, dar numarul turistilor care vin, anual, este de 30 de ori mai mare.

Cu zecile coboara din autocare si se minuneaza de lumea simpla a satului autentic.

Biserica fortificata din Viscri este principalul punct de atractie pentru turisti. A fost construita in 1225 si a ramas singura biserica din Transilvania in care duminica inca se tin slujbe in limba germana. Si este singura biserica din Romania in care duminica intra printul Chalres atunci cand se afla in vizita in zona.

##VIDEO117436##

De biserica are grija doamna Sara.

De mai bine de 24 de ani se ingrijeste de ea ca de propria-i casa. Chiar daca par din alte timpuri, localnicii s-au adaptat. Lucreaza toti pentru turisti! Nu este casa sa nu aiba ciorapi impletiti de vanzare, caciuli sau bluze cu motive tradionale. Asa castiga singura lor paine.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Casele racoroase din chirpici si curtile acoperite cu vite de vie te ademenesc la tot pasul.

O noapte de cazare costa intre 40 si 70 de euro. Strainii gusta uimiti fie ciorba de legume proaspete, fie placinta preferata a Printului Charles. Descopera un alt gust. Doamna Mariana este cea care le gateste. Si sucul de soc este la mare cautare.

De Viscri poti sa de indragostesti doar daca-i pasesti pe ulite. Daca ii privesti casele si simti caldura locului. Strainii i-au inteles farmecul si revin an de an, transformand mica asezare in unul dintre cele mai cautate locuri din lume.

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?