Vita cu sos de ciuperci
Cost estimativ: 30 lei pentru 3 persoane
Ingrediente
500 g vrabioara de vita (sau manzat)
O lingura de ulei
O ceapa mare rosie
Un catel de usturoi
300 g ciuperci proaspete
100 g smantana de gatit
Sare, piper, cimbru
25 ml brandy (optional)
Mod de preparare
Se portioneaza carnea (la temperature camerei) in stake-uri de aproximativ 250 g.
Intr-o tigaie cu fundul gros,s e frige pe toate partile cate 3-4 minute, obtinand o crusta aurie perfecta si uniforma.
Apoi, se scoate pe o farfurie sa se “odihneasca”si sa se fragezeasca sucurile, revenind in interiorul stake-ului.
Ceapa se taie julienne, se caleste impreuna cu usturoiul in tigaia in care s-a fript carnea, se adauga, sare, piper, cimbru, apoi se adauga ciupercile proaspete feliate.
Se calesc impreuna, se flambeaza cu brandy, apoi se sting cu smantana de gatit cu care se fierb 2-3 minute la foc mic.
Se toarna totul peste friptura de vita, se serveste cald.
Ingrediente
500 g vrabioara de vita (sau manzat)
O lingura de ulei
O ceapa mare rosie
Un catel de usturoi
300 g ciuperci proaspete
100 g smantana de gatit
Sare, piper, cimbru
25 ml brandy (optional)
Mod de preparare
Se portioneaza carnea (la temperature
camerei) in stake-uri de aproximativ 250 g.
Intr-o tigaie cu fundul gros, se frige pe toate partile cate 3-4 minute, obtinand o crusta aurie perfecta si uniforma.
Apoi, se scoate pe o farfurie sa se “odihneasca”si sa se fragezeasca sucurile, revenind in interiorul stake-ului.
Ceapa se taie julienne, se caleste impreuna cu usturoiul in tigaia in care s-a fript carnea, se adauga, sare, piper, cimbru, apoi se adauga ciupercile proaspete feliate.
Se calesc impreuna, se flambeaza cu brandy, apoi se sting cu smantana de gatit cu care se fierb 2-3 minute la foc mic.Se toarna totul peste friptura de vita, se serveste cald.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii