Vitaminele care ne ajută să prevenim infecția cu coronavirus

Author: B.M.

Ce vitamine sunt bune pentru prevenirea infectării cu coronavirus?

Chiar dacă evoluția îmbolnăvirilor de COVID-19 pare să facă un pas înapoi, vigilența rămâne trează. Mai mult, oamenii au în vedere acum și revenirea acestora în sezonul rece. Și se întreabă ce vitamine sunt bune pentru prevenirea infectării cu coronavirus?

De la începutul pandemiei multe persoane s-au concentrat asupra menținerii sănătății și modalităților de evitare a îmbolnăvirii grave. Iar una dintre metodele pe care s-au bazat a fost administrarea de vitamine, pentru întărirea imunității.

Vitaminele care ne ajută să prevenim infecția cu coronavirus

Ceea ce s-a văzut în volumul vânzărilor de portocale, lămâi și suplimente de vitamina C. Din păcate, chiar dacă, într-adevăr, vitamina C este un sprijin pentru sistemul imunitar, în realitate nu poate fi garanția faptului că poate preveni infectarea cu coronavirus.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ceea ce nu înseamnă că a oferi organismului un aport de vitamina C este un lucru greșit. Când coronavirusul pătrunde în organism, este de preferat ca sistemul imunitar să îl recunoască pe „invadator' și să înceapă lupta împotriva lui. Cu cât sistemul imunitar este mai puternic, cu atât neutralizarea antigenului va funcționa. Dar nu numai vitamina C și vaccinurile au acest rol, de a da forță sistemului imunitar. Puterile îi mai sunt întărite și de obiceiuri sănătoase precum un somn bun, nutrienți de calitate din alimente și exerciții fizice.

Iată cum putem preveni infecția cu coronavirus. Citește mai departe în REVISTA AVANTAJE.