Vitel la tava
Cost estimativ: 60 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
1,5 -2 kg de pulpa de vita (bucata intreaga)
O capatana de usturoi
300 ml vin alb
10 foi de dafin
1-2 linguri piper boabe
1-2 linguri ienibahar
1 ceapa mare
Sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare
Se unge carnea cu sare, piper si ulei de masline, apoi se frige iute pe toate partile intr-o tigaie mare foarte bine incinsa.
Se pune intr-o tava impreuna cu ceapa tocata, cateii de usturoi zdrobiti, dafinul, sare, piper, piper boabe, ienibaharul zdrobit si vin. Se acopera cu o foaie de copt sau cu staniol si se da la cuptorul incins la 180 grade timp de 35-45 minute in functie de cat de groasa este bucata de carne (daca nu depaseste 2-6 cm in grosime se tine maxim 30 minute).
Ingrediente
1,5 -2 kg de pulpa de vita (bucata intreaga)
O capatana de usturoi
300 ml vin alb
10 foi de dafin
1-2
linguri piper boabe
1-2 linguri ienibahar
O ceapa mare
Sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare Se unge carnea cu sare, piper si ulei de masline, apoi se frige iute pe toate partile intr-o tigaie mare foarte bine incinsa.
Se pune intr-o tava impreuna cu ceapa tocata, cateii de usturoi zdrobiti, dafinul, sare, piper, piper boabe, ienibaharul zdrobit si vin.
Se acopera cu o foaie de copt sau cu staniol si se da la cuptorul incins la 180 grade timp de 35-45 minute in functie de cat de groasa este bucata de carne (daca nu depaseste 2-6 cm in grosime se tine maxim 30 minute).
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”