Viza lui Novak Djokovic a fost anulată. Tenismenul ar urma să fie expulzat din Australia

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 14 oct 2022, 00:20

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată

Decizie neașteptată în cazul lui Novak Djokovic. Ministrul Imigrării, Alex Hawke, și-a folosit puterea pentru a anula viza tenismenului sârb, în timp ce avocații acestuia se pregătesc să depună o acțiune imediată împotriva deciziei.

Dacă nu contestă decizia în instanță sau nu reușește să o facă, Novak Djokovic va fi expluzat în cel mai scurt timp din Australia și nu va mai avea voie timp de 3 ani să intre în țară.

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată

Vizia lui Novak a fost anulată de ministrul Imigrării. Iată cum argumentează Alex Hawke anularea vizei tenismenului sârb: ”anularea vizei intervine în momentul în care persoana este în detenție în acel spațiu special.

Procedura a fost întârziată doar de plângerea în instanță a jucătorului”.

„Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru”, a spus Hawke.

Novak Djokovic ar fi urmat să-l întâlnească în prima rundă de la Australian Open pe conaționalul său Miomir Kecmanovic.

Citeste si: Novak Djokovic ar fi mințit în formularul de intrare în Australia! Liderul mondial riscă 12 luni de închisoare!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Djokovic ar urma să primească „o notă de anulare a deciziei”

Tenismenul ar urma să primească ”o notă de decizie” cu informații și va fi invitat de ministru pentru a contesta revocarea, relatează Digi24.

Dacă contestația lui Djokovic nu va fi acceptată, acesta se poate reîntoarce în instanță pentru a face apel împotriva legalității puterii de a i se anula viza. Dacă nu va reuși să remedieze situația, sârbul va fi expluzat din țară.

În situația în care se va ajunge în instanță, este foarte puțin probabil ca sportivul să rezolve problema până începe turneul de tenis.

De asemenea, tenismenul a recunoscut, miercuri, într-un comunicat dat publicității că a comis o”eroare umana, cu certitudine nu intentionată”, precizând că la sosirea sa în Australia nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborulului, a mai precizează sursa citată.

Novak Djokovic a mai spus, de asemenea, că "a uitat să relateze despre interviul și şedinţa foto pentru L'Equipe", evenimente realizate după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19. 

Citeste si: Novak Djokovic a aflat cu cine va juca în primul tur de la Australian Open. Decizia autorităților legată de deportare

 


Dana Roba încă așteaptă să închidă definitiv capitolul cu fostul său soț, Daniel Balaciu. Până atunci, „amintirile” se mai numără doar în bani.