"Luati loc, va rog!"- asa a inceput discursul unuia dintre cei mai puternici oameni de pe planeta, discursul care, astazi, a schimbat istoria si a redesenat harta lumii.
"Inaintez Parlamentului tratatul constitutional de acceptare a doi noi membri in Federatia Rusa: Republica Crimeea si orasul Sevastopol".
Locuitorii din Crimeea au votat, duminica, prin referendum, independenta peninsulei, cu o majoritate covarsitoare: 93%, iar Vladimir Putin a semnat, aseara, decretul prin care recunoaste Crimeea drept stat independent.
Cuvintele lui Putin au fost mai puternice decat tancurile! Argumentele si le-a expus astazi, prin discursul istoric, tinut in Parlamentul rus: "Crimeea este mostenirea noastra si cel mai important factor pentru stabilitatea in regiune. Acest teritoriu strategic trebuie sa aiba stabilitatea si suveranitatea garantate de o mare putere, care, astazi, poate fi numai Rusia".
Mai mult, Vladimir Putin a semnat tratatul prin care Crimeea devine parte a Federatiei Ruse, chiar de astazi.
Liderul de la Kremlin a tinut sa sublinieze ca aceasta este vointa poporului, iar Crimeea a fost dintotdeauna pamant rusesc, furat de cei pe care i-a numit bolsevici. Se vor opri aici schimbarile?
Occidentul fierbe si impune Kremlinului diverse sanctiuni. Statele Unite au blocat averile unor cetateni rusi si ucrainieni, printre care si Dmitri Rogozin. In Europa, ministrul de Externe al Frantei, Laurent Fabius, a facut chiar un anunt soc: "In ceea ce priveste G8, care este forma de dialog politic intre marile puteri ale lumii, am decis sa suspendam participarea Rusiei!". Rusia, insa, pare ca nu-i pasa de nimic din tot ce vine de la Vest.
Vladimir Putin a declarat ca Rusia nu isi doreste alte teritorii, dar presa de la Chisinau scrie deja ca presedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a cerut deja Dumei de Stat examinarea posibilitatii anexarii Transnistriei la Federatia Rusa.
Tara noastra sustine drumul european si integritatea teritoriala a Ucrainei.
"Ce s-a intamplat in Crimeea contrazice regulile dreptului international, ale constitutiei Ucrainei. Trebuie sa gasim solutii, nu sa pastram un razboi rece si sa reusim sa restabilim ordinea de drept international. Nesanctionarea duce la extinderea in alte zone, Transnistria, Georgia",a afirmat premierul Romaniei.
Liderul de la Chisinau, Nicolae Timofti, a anuntat ca va veni maine in Romania, pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu.
##VIDEO106313##
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii