Primarul capitalei Kiev, Vitali Klitschko, a scos la iveală totul despre bombardamentele Rusiei asupra capitalei Ucrainei și a dezvăluit ce planuri are, de fapt, Vladimir Putin în Europa de Est.
Ce planuri are Vladimir Putin și în ce fel ar putea fi afectată România
Într-un interviu pentru un post de televiziune, primarul capitalei ucrainene Kiev a declarat că România este în pericol din cauza armatei ruse și că forțele lui Vladimir Putin nu se vor mulțumi doar cu atacarea Ucrainei.
„Planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donetsk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Rușii au invadat Țările Baltice? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor”, a explicat Vitali Klitschko.
Invazia pornită de Vladimir Putin în Ucraina a ajuns astăzi la ziua 27. De la începutul războiului, mii de oameni și-au pierdut viața, civili și soldați, iar milioane de ucraineni au fugit din țară pentru a nu deveni victimele războiului sângeros.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
„Sunt foarte mulți oameni răniți și uciși. Doar în orașul nostru, Kiev, până acum aproape 300 de persoane sunt rănite. Planurile rușilor nu sunt secrete. Kievul este ținta. În patru zile avioanele au încercat să pună stăpânire pe Kiev. Ca primar al Kievului le-am spus tuturor că soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kievul.
Peste un milion de bărbați sunt în Kiev. Avem baricade construite pe stradă, la fiecare intersecție. Prin jumătate din corpul meu trece sânge rusesc pentru că mama mea e rusoaică. În Ucraina locuiesc oameni pașnici, nu am fost niciodată agresivi cu nimeni”, a mai declarat primarul capitalei Kiev.
De ce nu ar putea Vladimir Putin să atace, totuși, România
Pe data de 4 iulie 2003, Ion Iliescu, pe atunci președinte al României, și Vladimir Putin, președintele Rusiei, au semnat la Moscova „Tratatul privind relațiile prietenești și de cooperare dintre România
Acest acord ar fi decis că cele două state își vor dezvolta relații și vor face negocieri chiar și în cazul unor probleme grave. De asemenea, mai stabilea și că fiecare țară are dreptul de a decide ce statut politic să aibă, în mod liber şi fără intervenții din exterior, de a-şi alege mijloacele de asigurare a propriei securităţi şi de a-şi asigura dezvoltarea economică, socială şi culturală.
„Nu cred că e posibil. Cine? Cine să provoace războiul? Rusia nu reuşeşte să-şi stabilizeze situaţia internă. Intervenţia din Crimeea şi din estul Ucrainei, unde este o populaţie majoritar rusească, este o revărsare a unei situaţii instabile interne a Rusiei. Dar nu, Rusia nu poate crea conflicte în zona de dincolo de graniţele NATO. Nu pot să meargă dincolo, pentru că au o problemă cu stabilitatea proprie”, a explicat Ion Iliescu.