Vladimir Putin e dezinformat! Oficial american: "Consilierii săi se tem să-i spună adevărul"

Author: Diana Tilă

Vladimir Putin a fost dezinformat de consilierii săi despre cât de prost decurge războiul din Ucraina.

Sursa: PixaBay

Oficiali americani cred că Vladimir Putin a fost dezinformat de consilierii săi despre cât de prost decurge războiul din Ucraina

Un oficial american a declarat pentru CNN că SUA consideră că președintele rus Vladimir Putin este „dezinformat” de consilierii săi despre cât de prost se comportă armata rusă în Ucraina și impactul sancțiunilor asupra economiei Rusiei, potrivit biziday.ro. 

Citeste si: Un soldat rus s-a îmbătat și a ajuns în tabăra ucrainenilor: „M-am îmbătat și am ajuns la Forțele Armate ale Ucrainei”

Vladimir Putin e dezinformat!

Sub protecția anonimatului, oficialul american a declarat că liderul de la Kremlin ar fi „dezinformat” de consilierii săi, care, de frică, nu-i spun cum merge invazia din Ucraina și minimizează impactul sancțiunilor impuse de Occident asupra economiei Rusiei.

”Credem că Vladimir Putin este dezinformat de consilierii săi despre cât de rău se comportă Armata Rusă și despre modul în care economia Rusiei este afectată de sancțiuni, deoarece consilierilor săi superiori le este prea frică să-i spună adevărul”, a spus un oficial american pentru CNN.

Oficialul a precizat că evaluarea se bazează pe descoperirile desecretizate ale serviciilor de informații americane.

Citeste si: Rusia a fost acuzată de provocarea unei crize alimentare mondiale în cadrul ședinței de la ONU! Totul a început din cauza invadării Ucrainei

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Acesta a adăugat că SUA dețin informații care indică faptul că Putin a devenit conștient de dezinformare, ceea ce a dus la o ruptură între președintele rus și oficialii săi de top din

Apărare.

”Avem informații că Putin s-a simțit indus în eroare de Armata Rusă. Există acum o tensiune persistentă între Putin și (Ministerul Apărării), care decurge din neîncrederea lui Putin în conducerea Ministerului”, a spus oficialul american.

Conform acestuia, Vladimir Putin nu știa că armata rusă ”folosește și pierde recruți în Ucraina, arătând o întrerupere clară a fluxului de informații exacte către președintele rus”.

Potrivit Libertatea.ro, opinia oficialului american este împărtășită și de Mihail Zîgar, fondatorul canalului independent de știri rusesc Dojd, care a fost interzis între timp, într-un editorial în New York Times: „Izolarea și inaccesibilitatea sa, credința sa profundă că dominația rusă asupra Ucrainei trebuie restabilită și decizia sa de a se înconjura de ideologi și lingușitori au contribuit la aducerea Europei în cel mai periculos moment de la cel de-al Doilea Război Mondial.” 

Care sunt pierderile armatei ruse?

Statul major ucrainean a transmis miercuri, 30 martie, un nou bilanț al pierderilor pe care le-ar fi suferit armata rusă de la începutul invaziei, pe 24 februarie. Potrivit estimărilor, 17.300 de soldați ruși au fost uciși.

131 de avioane, 131 de elicoptere, 605 tancuri, 1.723 de vehicule blindate, 305 de tunuri, 96 de sisteme de lansare de rachete, 54 de sisteme de apărare aeriană, 7 nave, 75 de vehicule cu combustibil și 81 de vehicule aeriene fără pilot au fost distruse.