Mai mulți oficiali militari și de securitate, dar și prieteni oligarhi, susțin că Vladimir Putin este pe moarte sau grav bolnav, potrivit lui Christo Grozev, expert în afacerile rusești, care face parte din grupul de cercetare Bellingcat. Pentru că le e frică de moartea prematură a liderului rus, apropiații lui nu for să se bage într-un eveniment de tip Armaghedon, astfel că vor ignora ordinele unui posibil atac nuclear împotriva Ucrainei sau a Occidentului, susține Grozev, relatează România TV.
Ordinele lui Vladimir Putin vor fi ignorate. Nimeni nu riscă să fie târât într-un nou Armaghedon. Liderul rus ar fi grav bolnav
Având în vedere informațiile potrivit cărora Vladimir Putin este cu un picior în groapa morții, Grozev a răspuns la câteva întrebări, în cadrul unei emisiuni TV.
„Îl vedem pe Putin strângând spasmodic colțul mesei cu brațul drept în timpul unei întâlniri cu ministrul Apărării Serghei Şoigu.
Citeste si: „Prietenia” dintre Japonia și Rusia s-a terminat! „Partea rusă este în întregime responsabilă”
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Nu pot vorbi fără informații, dar știm că oligarhii din cel mai apropiat cerc al său susțin că Putin este bolnav. Știm, de asemenea, că Lubyanka (serviciul secret al FSB) a trimis o scrisoare în urmă cu aproximativ o lună tuturor șefilor regionali FSB. Scria: „Dacă auziți că are o boală foarte gravă, insistăm să nu daţi atenţie informaţiei ”. Toţi şi-au dat seama că asta înseamnă exact opusul”, a răspuns Grozev.
„Cred că nu contează atât de mult dacă este pe moarte sau grav bolnav, ceea ce contează este că oamenii din jurul lui cred asta. Acest lucru schimbă formula, acesta este un factor în a decide cât de loiali simt oamenii că ar trebui să fie față de el”, a mai declarat Grozev, citat de Daily Mail, relatează România TV.
„Cred că acest factor – că oamenii apropiați cred că nu este deloc în regulă din punct de vedere al sănătății – diminuează riscul ca aceștia să se supună ordinului său de a-i ucide pe duşmani, așa cum au făcut-o în trecut”, a mai precizat acesta.
„Același motiv face să fie puțin probabil ca cineva să apese butonul nuclear, înțelegându-se că, dacă Putin se va duce în trei – șase luni, cine îl va proteja de un proces de genul Nürnberg?”, a conchis Grozev.