Vladimir Putin, favorit in cursa pentru alegerile prezindentiale din Rusia

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:16

Rusii s-au prezentat in aceasta duminica la vot pentru a-si alege un nou presedinte. Pana la ora 13.00, aproape o treime din cetateni se prezentasera la scrutin.

Potrivit ultimelor sondaje, Vladimir Putin ar putea reveni la Kremlin. 

 

Partidele de opozitie si o organizaţie neguvernamentala rusa au denuntat, insa, fraude in mai multe sectii de votare. Observatorii au constatat ca mai multe persoane au votat cel putin odata.

 

"La Vladivostok, in biroul nr.155, alegatorii au descoperit (la sosire) ca deja votasera", afirma partidul, al carui candidat, Grigori Iavlinski, a fost descalificat la sfarsitul lui ianuarie pe motiv ca a inregistrat nereguli in strangerea celor 2 milioane de semnaturi de sustinere, se arata intr-un comunicat Mediafax.

 

Partidul comunist denunta si el o serie de fraude, cum ar fi cea comisa, potrivit observatorilor, intr-o sectie din regiunea Kirov (la est de Moscova), unde un teanc de buletine a fost aruncat in urna.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 

Sectiile de votare din Extremul Orient s-au inchis deja din pricina diferentei de fus orar.

 

Vladimir Putin a pierdut net din popularitate, dar ramane creditat cu aproximativ 60% din voturi, potrivit ultimelor sondaje. El ar putea castiga alegerile incă din primul tur de scrutin.

 

Ceilalti 4 candidati la presedintie sunt comunistul Ghennadi Ziuganov (plasat al doilea in sondaje, cu 15-20%), populistul Vladimir Jirinovski, miliardarul Mihail Prohorov, nou-venit pe scena politica, si candidatul de centrul Serghei Mironov.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.