Vladimir Putin, miscare surpriza! Si-a retras trupele din vestul Rusiei

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:52

Dupa ce cu o zi in urma, se vorbea despre un ultimatum dat de Moscova trupelor ucrainene din Crimeea, de a se preda, pana in aceasta dimineata, Presedintele Rusiei face o miscare surprinzatoare.

El si-a chemat trupele mobilizate de aproape o saptamana in vestul Rusiei acasa. Abia se crapa de zi in aceasta dimineata cand doua nave ale rusilor treceau prin Stramtoarea Bosfor din Turcia, si se indreptau catre Marea Neagra.
Pretextul? Exercitiile militare ale navelor desfasurate in Marea Mediterana s-au incheiat cu succes.

De altfel, Putin s-a deplasat langa Sankt Petersburg, unde a urmarit antrenamentele trupelor, carora le-a cerut acum sa se retraga.
150 de mii de militari, 90 de avioane, 880 de blindate, 80 de nave de razboi, plus alte echipamente grele au fost retrase. Sa fi fost, oare, influentat de avertismentele occidentalilor care vedeau mobilizarea trupelor rusesti in Crimeea ca un act de agresiune?! Rusia a amintit doar de tratatul dintre Rusia si Ucraina privind stationarea Flotei ruse in Crimeea, care prevede ca Moscova poate avea pana la 25 de mii de militari masati in zona.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Sub presiunile Moscovei, premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, declara ferm ca „Republica Autonoma Crimeea ramane un teritoriu ucrainean”. In timp ce Ucraina „fierbe”, Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, se va intalni astazi cu Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru a discuta situatia Ucrainei. Peste doua zile, liderii europeni se vor reuni la Bruxelles, intr-un summit extraordinar pe aceeasi tema.

Americanii s-au pronuntat deja.
Pe de alta parte, Kiev-ul incearca sa-si rezolve nevoile stringente. Ucraina va demara negocierile cu Fondul Monetar International pentru un imprumut de cel putin 15 miliarde de dolari.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.