Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a discutat vineri, 27 mai, 45 de minute la telefon cu Vladimir Putin, care i-a spus că este gata să discute cu Ucraina despre un schimb de prizonieri, relatează Reuters.
Vladimir Putin, pregătit să discute despre un schimb de prizonieri cu Ucraina
Într-o discuție cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, președintele Vladimir Putin a luat o decizie la care nu mulți se așteptau. Liderul de la Kremlin a anunțat că este dispus să facă schimb de prizonieri.
Mai mult, Karl Nehammer a mai spus că Vladimir Putin este de părere că Crucea Roșie Internațională ar trebui să aibă acces la prizonierii de război.
”Președintele rus ne-a asigurat că Crucea Roșie Internațională trebuie și ar trebui să aibă acces la prizonierii de război. Desigur, el cere și accesul la prizonierii de război ruși din Ucraina ”, a spus Karl Nehammer.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
De asemenea, Cancelarul Austriei a fost întrebat dacă Vladimir Putin este cu adevărat pregătit să negocieze, însă a precizat ”dacă el este într-adevăr gata să negocieze este o întrebare complexă”.
Totodată, Karl Nehammer a menționat că Vladimir Putin l-a informat cu privire la încercările de a da vina pe Rusia pentru dificultățile de transport de cereale în întreaga lume.
Cancelarul Austriei a mai dezvăluit că liderul de la Kremlin ”a dat semnale că este destul de dispus să permită exporturile prin porturi”. El a adăugat că ”dorința reală va deveni evidentă doar atunci când… este efectiv implementată”.
Sute de prizonieri ucraineni sunt duși în regiunile Donetsk și Lugansk
Potrivit Capital.ro, un reprezentant al insurgenților a povestit că sute de prizonieri ucraineni de război sunt aduși zilnic în teritoriile controlate de separatiștii pro-ruși în regiunile Donetsk și Lugansk.
Rodion Miroșnik, “ ambasador ” la Moscova al separatiștilor din Lugansk, a avut o reacție în acest sens.
Citeste si: În ce condiții va scăpa Rusia de criza alimentară. Vladimir Putin a făcut anunțul
Potrivit acestuia, în prezent, în cele două ”republici populare” se află aproximativ 8.000 de foști combatanți ai Kievului.
„Sunt mulți prizonieri. Desigur, mulți dintre ei sunt pe teritoriul Republicii Populare Donetsk, dar avem și noi destui”, a spus Miroșnik, scrie BBC, care adaugă că nu a putut verifica aceste informații în mod independent.