Vladimir Putin, reacție ironică la adresa țărilor europene în privința gazului rusesc: „Nu se vor putea descurca fără resursele energetice rusești”

Autor: Lavinia Medrea

Vladimir Putin, reacție ironică la adresa țărilor europene în privința gazului rusesc: „Nu se vor putea descurca fără resursele energetice rusești”

Sursa: Twitter

Vladimir Putin a avut o reacție la adresa țărilor „neprietenoase” europene, cu privire la gazul rusesc și la multitudinea de sancțiuni impuse împotriva Rusiei.

Vladimir Putin a avut o reacție ironică la adresa țărilor europene, după ce Rusia a fost drastic sancționată din cauza războiului pe care l-a pornit în Ucraina.

Vladimir Putin, reacție ironică la adresa țărilor „neprietenoase” în privința sancțiunilor impuse Rusiei și a gazului rusesc

Vladimir Putin a declarat că țările „neprietenoase” au admis faptul că nu se vor putea descurca fără resursele pe care le aprovizionează din Rusia, în special fără gaze naturale și energie.

Așa cum s-a văzut în ultima vreme, prețurile acestora s-au majorat drastic, iar președintele Rusiei a cerut ca gazul rusesc să fie plătit exclusiv în ruble.

„Ceea ce este uimitor este că așa-zișii parteneri din țări neprietenoase recunosc că nu se vor putea descurca fără resursele energetice rusești, inclusiv fără gaze naturale, de exemplu”, a declarat liderul Rusiei, Vladimir Putin.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 51 de război. Parlamentul de la Kiev solicită recunoașterea războiului drept genocid ucrainean. Zelenski acuză Germania şi Ungaria că plătesc cu ”bani pătaţi de sânge” petrolul rusesc

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vladimir Putin știe că țările din Europa au mare nevoie de resursele care sunt furnizate de Rusia, și a ținut să sublinieze faptul că nu există un înlocuitor pentru gaze naturale acum, motiv pentru care țările europene vor depinde de el.

„Nu există un înlocuitor pentru gaz în Europa acum”, a mai declarat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Citeste si: Rusia devine din ce în ce mai agresivă în ceea ce privește războiul cu Ucraina! Declarațiile făcute de președintele României, Klaus Iohannis

Vladimir Putin este conștient de faptul că Rusia deține 10% din toată producție de petrol din lume și a fost atent să se alieze din timp cu Asia și cu China. Având în vedere faptul că Europa are mare nevoie de gazul natural din țara lui, dar sancțiunile l-au supărat, liderul Rusiei a hotărât ca gazul rusesc să fie plătit exclusiv în ruble.

Care sunt șansele ca Vladimir Putin să folosească arme nucleare tactice sau de mică putere în războiul din Ucraina

„Având în vedere că preşedintele Putin şi conducătorii ruşi s-ar putea scufunda în disperare, ţinând cont de eşecurile pe care le-au suferit până în prezent din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate trata cu uşurinţă aceasta ameninţare reprezentată de potenţiala folosire a armelor nucleare tactice sau armelor nucleare de mică putere”, a transmis William Burns, într-un discurs susținut la Atlanta.