Vladimir Putin reia amenințările nucleare, cu doar câteva zile înainte de împlinirea unui an de război în Ucraina

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 nov 2023, 05:55

Încă de când a început războiul din Ucraina, atât Vladimir Putin, cât și aliații săi au adus de mai multe ori în discuție armele nucleare

Sursa: captură video Sky News

Astăzi, 21 februarie, cu doar trei zile înainte ca Ucraina să intre în al doilea an de război, Vladimir Putin și Joe Biden au ținut câte un discurs, iar liderul de la Kremlin nu a ratat ocazia de a vorbi, din nou, despre armele nucleare.

Vladimir Putin este de părere că, dacă Statele Unite ale Americii vor testa arme nucleare, nici Rusia nu are de ce să nu o facă. De asemenea, președintele rus a suspendat participarea țării pe care o cinduce la New Start, tratatul de reducere a armelor strategice dintre Rusia și America.

Vladimir Putin amenință cu testări nucleare

Încă de când a început războiul din Ucraina, atât Vladimir Putin, cât și aliații săi au adus de mai multe ori în discuție armele nucleare, motivând că le vor folosi doar dacă vor fi

obligați. Și de data aceasta, Putin s-a folosit de aceeași motivație a alegerii sale, spunând că Statele Unite ale Americii sunt responsabile.

„Mă văd nevoit să anunț că Rusia își suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive”, a declarat Vladimir Putin. Totodată, liderul de la Kremlin a ordonat lui Rosatom și Ministerului Apărării să pregătească testările armamentului nuclear.

„Bineînţeles, nu vom face acest lucru mai întâi! Dar, dacă Statele Unite vor efectua teste, atunci, o vom face noi.

Nimeni nu ar trebui să aibă iluzii periculoase că paritatea strategică globală poate fi distrusă”,
a mai precizat președintele rus.

Citește și: Joe Biden, vizită secretă în Ucraina! Alertă aeriană în toată ţara. Care este motivul pentru care vizita președintelui american nu a fost anunțată public

Mai mult decât atât, una dintre declarațiile sale, care a stârnit extrem de multe controverse, a fost aceea conform căreia Ucraina este cea care a început conflictul, în timp ce Rusia a fost nevoită să îl întrerupă prin forță.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Putin promite continuarea războiului

Ucraina nu ar rezista pe câmpul de luptă fără sprijinul aliaților săi, care au trimis ajutor militar în valoare de miliarde de euro. Evident că acest lucru l-a înfuriat pe Vladimir Putin, deoarece dorința sa de a cuceri Ucraina nu a dat roade.

După ce Ucrainei i s-au făcut promisiuni importante  în legătură cu noi livrări de armament, liderul de la Kremlin a precizat că Rusia, cu siguranță, nu va pierde și că războiul nu se va încheia prea repede.

În fața celor mai înverșunați susținători ai săi, printre care s-a numărat și Patriarhul Kiril, Putin a acuzat Occidentul că folosește de la naziști până la „diavolul în sine”, pentru câștiga lupta împotriva Rusiei.

De asemenea, Occidentul a fost acuzat că este responsabil cu abuzarea copiilor, cu distrugerea familiilor, cu promovarea unui Dumnezeu de gen neutru și că elitele țărilor au înnebunit.

Citește și: "Putin a eșuat" declara vicepreședintele american! Afla ce anume a zis

Discursul lui, care a durat aproximativ două ore, nu a rămas fără replică, iar președintele Americii a declarat, în cadrul unei conferințe susține în Polonia, că Ucraina nu va pierde în fața Rusiei și că va fi ajutată atât timp cât va fi nevoie.