Vladimir Putin se asigură că armele nucleare sunt gata pentru a fi folosite, amplificând și mai mult temerile legate de o astfel de abordare a războiului

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 dec 2022, 15:57

Vladimir Putin se asigură că armele nucleare sunt gata pentru a fi folosite, amplificând și mai mult temerile legate de o astfel de abordare a războiului

Sursa: Sergei Guneyev/Sputnik/AFP/Getty Images via CNN

După ce, în ultimele luni, atât el, cât și alți oameni cu putere din Rusia au vorbit despre armele nucleare, Vladimir Putin a făcut o nouă afirmație care crește și mai mult temerile.

Vladimir Putin continuă cu discuțiile legate de armele nucleare, spunând că se va asigura că sunt funcționale, fiind vorba de racheta supersonică ”Satan II”.

Vladimir Putin reia afirmațiile despre armele nucleare

Președintele Rusiei susține că racheta hipersonică ”Satan II” urmează să fie gata de utilizare, în curând. Anunțul a fost făcut în fața șefilor militari, după ce, în urmă cu ceva timp, a făcut amenințări nucleare directe.

De asemenea, după ce s-a vehiculat că Rusia nu ar mai avea suficienți bani pentru războiul din Ucraina, liderul de la Kremlin susține contrariul, spunând că nu există nicio limită economică pentru cheltuielile militare.

Mai mult decât atât, acesta a afirmat că NATO folosește toate capacitățile pe care le are pentru a ajuta militar Ucraina. În tot acest timp, Vladimir Putin a lăudat „eroii” ruși de pe frontul din Ucraina, dar și șefii apărării, menționând că „operațiunea militară specială ” începută în luna februarie va fi dusă la capăt.

Citește și: Rusia ar urma să invadeze Republica Moldova, susține șeful Serviciilor de Informații moldovene. Experții în securitate susțin contrariul

Promisiunile președintelui Rusiei au continuat, iar acesta a spus că va oferi armatei sale absolut tot ceea ce aceasta are nevoie, pentru a-și îndeplini scopul, conform The Independent.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Armata rusă va primi noi arme

Serghei Șoigu, ministrul Apărăii, a anunțat că armata rusă din Ucraina va primi mai multe arme  și, de asemenea, a cerut ca intervalul de vârstă pentru serviciul militar rusesc obligatoriu să crească.

Cu toate acestea, Vladimir Putin a recunoscut că lucrurile nu au mers deloc așa cum au fost plănuite atunci când 300.000

de ruși au fost mobilizați la începutul toamnei: „Mobilizarea parțială care a fost efectuată a scos la iveală anumite probleme, după cum bine știe toată lumea, care trebuie rezolvate cu promptitudine”.

„Cer Ministerului Apărării să fie atent la toate inițiativele civile, inclusiv să ia în considerare criticile și să răspundă corect, în timp util. Este clar că reacția oamenilor care văd probleme- și întotdeauna există probleme într-o astfel de muncă majoră și complexă- poate fi emoțională, dar trebuie să îi ascultăm pe cei care nu tăgăduiesc problemele existente, ci se străduiesc să contribuie

la rezolvarea lor”, a mai spus Vladimir Putin.

Citește și: Autoritățile ucrainene au descoperit o cameră de tortură pentru copii în Hersonul eliberat

Vineri, 23 decembrie, Putin este așteptat să facă unele remarci „importante”, conform Kremlinului, asta după ce purtătorul de cuvânt al Rusiei a spus că „nu este pe ordinea de zi” ca războiul să ia o pauză de Crăciun, în ciuda faptului că președintele ucrainean susține că a cerut acest lucru.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.