Vladimir Putin vrea să participe la summitul G20. Decizia radicală luată de Occident împotriva Rusiei

Autor: Madalina Maftei

Vladimir Putin vrea să participe la summitul G20. Decizia radicală luată de Occident împotriva Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin vrea să participe la summitul G20 ce va fi găzduit de Indonesia spre sfârșitul anului. Reacția Occidentului nu a întârziat să apară, SUA și statele occidentale iau în calcul excluderea Rusiei din grup.

Ambasadorul rus la Jakarta a declarat, miercuri, că Vladimir Putin vrea să participe la summitul G20,  relatează Reuters. Precizarea vin în contextul în care SUA și statele occidentale iau în calcul excluderea Rusiei din grupul celor mai mari economii ale lumii.

Vladimir Putin vrea să participe la summitul G20. Decizia radicală luată de Occident împotriva Rusiei 

Ambasadoarea Liudmila Vorobiova a declarat într-o conferință de presă că nu doar statele occidentale doresc eliminare Rusiei din G20, mai multe organizații încearcă să o excludă.

Aceasta susține că reacția occidentului este disproporționată.

"Nu doar din G20, multe organizații încearcă să excludă Rusia...reacția occidentului este disproporționată”, a susținut ambasadoarea Liudmila Vorobiova într-o conferință de presă.

SUA și statele occidentale se gândesc serios să excludă Rusia din G20, ca urmare a războiului declanșat în Ucraina de Vladimir Putin, potrivit unor surse citate de Reuters, potrivit hotnews.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Polonia, care nu este membră G20, a cerut marți excluderea Rusiei și ar fi primul raspuns pozitiv din partea americanilor, mai precizează aceleași surse.

Citeste si: Igor Bakun, un cunoscut dresor ucrainean, a fost ucis cu sânge rece de soldații ruși. Câinele său a refuzat să-l părăsească și a rămas să-i vegheze trupul

G20 reunește cele mai mari economii ale lumii cu scopul de a-și coordona acțiunile pe subiecte ce afectează economia globală, inclusiv încălzirea climatică și dezvoltarea. Așadar, până la sfârșitul acestui an, va avea loc summitul G20, la care vor lua parte cele mai mari puteri ale economiei globale.

Acesta va fi găzduit de Indonesia. Putin și-a anunțat prezența, însă, Occidentul ia în calcul eliminarea Rusiei din acest grup, pe fondul declanșării invaziei în Ucraina.

Au trecut mai bine de trei săptămâni de la invazia rușilor în țara vecină României, mai multe orașe din Kiev au fost șterse de pe fața pământului, printre care și Mariupol, care astăzi este doar o ruină. Deși o mare parte dintre oameni au fugit din calea războiului și s-au refugiat în țările vecine, în Ucraina încă sunt oameni care au refuzat să-și părăsească țara și trăiesc cu teama că ar putea

muri oricând.

Citeste si: Norul toxic care ar veni din Ucraina este fake news. Raed Arafat, precizări despre mesajul care circulă pe rețele sociale

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.