Vloggerul Selly, scrisoare deschisă către Ministrul Educației: "România scoate, în prezent, analfabeți funcționali pe bandă rulantă"

Author: Amalia Georgescu
selly scrisoare deschisa catre ministerul educației Foto(6)
Selly, vloggerul care a trimis o scrisoare deschisă către Ministrul Educației
Sursa: Facebook

Vloggerul Selly a afirmat în repetate rânduri că este nemulțumit de sistemul de învățământ din România, iar acum, acesta s-a hotărât să ia atitudine, redactând o scrisoare deschisă către Ministrul Educației

A absolvit liceul, a obținut note mari la examenul de Bacalaureat, iar imediat după, Andrei Șelaru, cunoscut de public sub numele de Selly, a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la felul în care funcționează sistemul de învățământ din România.

Vloggerul Selly a vorbit deschis despre problemele sistemului de învățământ din România. Ce scrisoare a trimis către Ministrul Educației? 

Deși a susținut toate probele examenului de Bacalaureat și a încercat să obțină note cât mai mari, după ce a primit rezultatele, vloggerul Selly a avut un mesaj dur pentru reprezentanții învățământului din România. Aceasta atrage atenția că informațiile pe care elevii le învață la școală sunt folositoare doar pentru obținerea unor note mari, însă nu îi pregătesc pe elevi pentru viitor și nici pentru a-și construi o carieră.

Având în vedere acest lucru, Andrei Șelaru a redactat o scrisoare deschisă către Ministrul Educației și și-a îndemnat și prietenii virtuali să o distribuie masiv, considerând că este singura soluție pentru ca, în viitor, sistemul educațional să se schimbe.

Citeste si: Uniforma devine OBLIGATORIE in scoli! Legea a fost adoptata de Senat

"CINE VREA SA SCHIMBAM SCOALA DIN România? Va rog sa cititi aceasta scrisoare si, daca sunteti de acord cu mesajul meu, sa o postati si voi pe wall, story, FB, oriunde, cu #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot,

sa o trimiteti la guvern, sa o trimiteti prietenilor. Daca aceasta scrisoare are o imensa sustinere le va fi imposibil sa ne ignore. Scoala din Romania scoate, in prezent, analfabeti functionali pe banda rulanta. De ce e mai important sa memorezi pagini intregi de comentarii decat sa inveti despre bani, economie, institutiile statului, sanatate, drepturile si obligatiile tale? Am intrat in sistemul de invatamant in 2008, am terminat liceul in 2020.
Eu m-am schimbat, dar de 12 ani sistemul de invatamant a ramas exact la fel, trist si orientat spre trecut. SHARE daca vrei sa avem o scoala ca in 2020."
, este mesajul pe care vloggerul Selly l-a postat pe contul său de facebook.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Protest in fata Guvernului! Reprezentatii elevilor cer solutii concrete pentru noul an scolar 2020-2021! Iata care ar fi scenariul pe care ei l-ar accepta!

Selly a precizat că există 4 lucruri care ar trebui schimbate atunci când vine vorba despre sistemul de învățământ:

1. Timpul petrecut de elevi la școală

2. Profesorii și modul de predare

3. Schimbarea programei școlare

4. Digitalizarea educației

În scrisoarea pe care a redactat-o, Selly a dat exemplul altor țări și și-a exprimat convingerea că autoritățile vor lua în considerare mesajul pe care a dorit să îl transmită și că vor fi luate măsuri astfel încât schimbările să apară cât mai repede.

Citeste si: Ce notă a luat Selly la BAC! Uluitor! Le-a închis gura tuturor care au comentat apariția lui la BAC

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?