Voalul, materialul preferat de designerii cu viziuni artistice ieșite din comun

Author: Diana Tilă

Moda este un domeniu creativ care ne permite să ne jucăm cu tendințele, texturile și culorile, cât să descoperim ce stil vestimentar ne pune cel mai bine în valoare. Sunt numeroase articole ce par să revină, iar odată cu sosirea primăverii la loc de cinste stă rochia din voal.

Cu fiecare nou sezon, garderoba feminină este reîmprospătată, iar femeile de toate vârstele au nelipsita dilemă: "Eu cu ce mă îmbrac azi?". Deși opțiunile par nenumărate, și investițiile în haine la modă sunt constante, să faci alegerea potrivită nu este deloc atât de simplă pe cât pare.

Dacă și tu te confrunți cu impasul vestimentar, întotdeauna poți conta pe o rochie din voal, perfectă pentru zilele toride, dar și pentru a merge la birou, la o petrecere cocktail sau pentru ocazii speciale, la care vrei să atragi priviri și complimente.

Voalul este un material vaporos, care se pliază pe nevoile estetice ale fiecărei femei, oferindu-i acesteia libertatea de a accentua sau de a ascunde zone ale siluetei de care nu sunt mulțumite. Când plănuiești să-ți cumperi rochii de seară impresionante începe prin a-ți analiza forma corpului. Dacă silueta este una androgină alege modele care adaugă volum și textură, cum ar fi cele cu volane sau cu pliuri. Pentru siluetele voluptoase, modelele cu croieli drepte și simple te pun cel mai bine în evidență.

Impactul culorii în stilizarea rochiei din voal

Culoarea este un alt factor determinant în alegerea rochiei ideale. Tendințele sezonului estival 2024 aduc în prim plan nuanțele vibrante care reflectă energia și optimismul, dar și culori pastelate, care evocă liniștea și delicatețea.

Alegerea culorii trebuie să fie în armonie cu tonul pielii și cu contextul în care urmează să fie purtată rochia. De exemplu, o nuanță corai poate fi perfectă pentru o ieșire casual în parc, în timp ce albastrul regal este mai oportun pentru un eveniment de seară.

Stilul și mărimea rochiei

Alegerea unei rochii din voal care să se potrivească perfect cu silueta și stilul personal nu este doar o chestiune de estetică, ci și un garant al confortului și al încrederii de sine. Stilul rochiei din voal trebuie să-ți reflecte atât personalitatea, cât să se potrivească și contextului în care va fi purtată.

Spre exemplu:

  • Rochiile A-line sunt incredibil de versatile și pun în valoare cam orice siluete. Croiul care se îngustează la talie și se lărgește treptat spre tiv o transformă într-o alegere clasică, ideală pentru a merge la birou sau la o petrecere de cocktail;
  • Rochiile empire: Cu talia situată chiar sub bust, acest stil este perfect pentru a evidenția partea superioară a corpului și pentru a masca zona abdomenului. Este o alegere populară pentru evenimente mai formale sau pentru rochiile de mireasă din voal.
  • Rochii bodycon: materialul voal, combinat cu o croială strâmtă, oferă o doză de eleganță fără a compromite senzualitatea și feminitatea.
  • Rochii wrap: Aceste rochii oferă un control excelent asupra fit-ului, putând fi ajustate pentru a accentua talia. Sunt perfecte pentru o zi de lucru, dar și pentru un brunch de weekend, datorită aspectului lor chic și confortabil.

Mărimea potrivită contează!

Este esențial să probezi rochia înainte de a face o achiziție, pentru a te asigura că rochia se așează bine pe corp, nu doar în zona de bust și șolduri, dar și la talie și umeri. Dacă găsești o rochie care îți place, dar nu îți vine ”mănușă”, ia în considerare posibilitatea de a o duce la un croitor pentru ajustări.

Accesorizarea rochiei din voal

Odată ce ai ales rochia perfectă, accesorizarea devine importantă pentru a-ți completa ținuta. Într-un mediu corporatist sau la birou, rochia din voal poate fi purtată într-o manieră care să emane profesionalism, fără a sacrifica confortul. Optează pentru culori neutre sau pastelate, care sunt adesea asociate cu seriozitatea și profesionalismul. Accesorizează-o cu un blazer bine croit, într-o culoare complementară sau asortată, și alege o pereche de pantofi cu toc mic sau mediu.

Când soarele apune și orașul prinde viață, rochia din voal se poate transforma într-o ținută perfectă pentru o seară în oraș. Schimbă accesoriile de zi cu unele mai îndrăznețe și strălucitoare. Alege bijuterii cu pietre prețioase sau detalii metalice, care reflectă lumina și adaugă un strop de glamour. O poșetă de seară elegantă și o pereche de sandale cu toc înalt vor completa acest look sofisticat, ideal pentru o cină la restaurant sau un spectacol de teatru.

Fie că este vorba de o nuntă, un botez sau orice altă ocazie festivă, rochia din voal este o alegere inspirată. Alege modele cu detalii elaborate, broderii fine, aplicații de dantelă sau inserții de mătase, care adaugă un plus de opulență și rafinament. Accesorizează întreaga ținută cu bijuterii elegante și o pereche de pantofi statement.

Pentru zilele în care confortul este prioritar, rochia din voal cu un print floral sau abstract este o bună alegere. Completează ținuta cu o pereche de adidași albi sau sandale joase pentru un look boem și confortabil.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.