Volodimir Zelenski a ajuns în România! Acesta a fost primit cum se cuvine de către președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

Author: Diana Ghita

Volodimir Zelenski la Palatul Cotroceni

Sursa: INQUAM Photos-Octav Ganea

Marți, 10 octombrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ajuns în România, în scopul unei vizite oficiale.

Aceasta este prima vizită a lui Zelenski la Bucureşti, după mai bine un an și jumătate de la începerea atacurilor Rusiei pe teritoriul Ucrainei.

Cum a fost întâmpinat președintele Volodimir Zelenski

Oficialul a fost întâmpinat, la aeroportul Otopeni, de către ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu. Aceasta a imortalizat momentul printr-o fotografie pe care a postat-o pe platforma X, în descrierea căreia a scris: „ Bun venit în România preşedintelui Volodimir Zelenski”.

Mai apoi, Volodimir Zelenski a fost primit la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis, cu onoruri militare. Președintele ucrainean a fost întâmpinat pe platoul de ceremonii.

Citește și: Volodimir Zelenski este așteptat în România. Când va avea loc vizita președintelui ucrainean

Cei doi oficiali vor avea de discutat între patru ochi, iar după convorbiri aceștia vor oferi declarații pentru presă.

Însă discursul pe care Zelenski trebuia să-l susțină, astăzi, a fost anulat. Acesta trebuia să vorbească în plenul reunit al Parlamentului la ora 17:00.

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat că ea nu va permite ca președintele Ucrainei să-și susțină discursul, făcând un scandal de zile mari.

„Mâine avem spectacol în Parlament. Vă anunț de acum.”, a transmis Diana Șoșoacă încă de luni, pe pagina ei de Facebook.

Așadar, având în vedere situația, Zelenski nu va mai vorbi în plenul Parlamentului pe motivul unor eventuale perturbări ale discursului, au spus surse parlamentare pentru news.ro.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia deschiderii noului an şcolar: „Susțin și mărirea de salarii din ianuarie 2024 și mă voi asigura că ele se vor implementa”

Volodimir Zelenski este recunoscător României pentru ajutorul acordat

Cu toate acestea, Volodimir Zelenski va participa la două ședințe, una dintre ele este ținută astăzi, de la ora 15:00, și cealaltă se va organiza miercuri dimineață, de la ora 9:00.

„Şedinţa comună a Camerei Deputatilor şi Senatului, consacrată primirii mesajului preşedintelui Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, programata pentru astăzi, ora 17.00, s-a anulat. De la ora 15.00

va avea loc şedinţă comună a Parlamentului, iar maine dimineaţă, de la ora 9.00, va avea loc o şedinţă de plen comun”, a transmis Camera Deputaţilor.

Însă, în ciuda celor întâmplate, Volodimir Zelenski nu a ezitat să anunțe faptul că vizita lui în țara noastră are ca scop consolidarea relației dintre Ucraina și România.

„Am ajuns în București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru întărirea bunelor noastre relații”, a spus președintele ucrainean într-un mesaj publicat pe platforma X.

În mesajul său, oficialul a ținut să-și arate și mulțumirile pentru ajutorul acordat Ucrainei de către țara noastră.

„Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întăreşte statul, precum şi pentru solidaritatea sa constructivă, care permite naţiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securităţii alimentare”., a mai spus președintele ucrainean.

În semn de recunoștință și respect pentru România, Zelenski va depune și o coroană de flori la Monumentul Eroului Necunoscut, din Parcul Carol.