Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj către liderii Occidentului: "Este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor"

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 18 apr 2022, 11:56

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky.

Sursa: Facebook Volodimir Zelensky

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat Occidentul. Ce a transmis liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski face acuzații grave la adresa Occidentului. Președintele Ucrainei își exprimă nemulțumirea față de întârzierea livării de armamente. 

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 54 de război. Rușii au intrat în regiunea Kreminna din Luhansk. Doi oameni au murit și alți patru sunt răniți

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj catre liderii Occidentului

Ucraina este ținta unor bombardamente ale Rusiei. Oamenii lui Vladimir Putin au atacat cu rachete Kievul, în timp ce în Harkov au avut loc mai multe explozii, ca urmare a atacului ucrainean asupra navei amiral Moscova ”.

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj în noaptea de duminică spre luni prin care a condamnat amânarea Occidentului de a trimite armamente Ucrainei.

„Fiecare întârziere legată de arme, fiecare întârziere politică este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor. Aşa interpretează Rusia. Nu acesta ar trebui să fie cazul în realitate”, a transmis Zelenski, potrivit Agerpres.

Ucraina are nevoie de mai mult armament pentru a face față atacurilor rusești

Experții militari au transmis că Ucraina va avea nevoie de mai multe arme pentru a rezista în fața armatei ruse.

Volodimir Zelenski a reamintit planul diabolic al Rusiei privind o ofensivă în regiunea industrială din estul Ucrainei, Donbas, în viitorul apropiat, potrivit Playtech.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Aşa cum trupele ruse distrug Mariupolul, ele vor să elimine complet alte oraşe şi comunităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Dar cei care au armele şi muniţia de care avem nevoie şi întârzie livrarea lor trebuie să ştie că soarta acestei bătălii depinde de asemenea de ei. Soarta oamenilor care pot fi salvaţi”, a transmis Zelenski.

Duminică, 17 aprilie, Volodimir Zelenski a oferit un interviu pentru CNN, unde a fost întrebat despre negocierile cu Rusia și ce speranțe are acesta referitor la încetarea războiului.

Președintele ucrainean a mărturisit că este deschis să poarte discuții cu Vladimir Putin.

Citeste si: Volodimir Zelenski, decizie radicală în miez de noapte! Măsura luată în Ucraina îl va înfuria teribil pe Vladimir Putin!

Cu toate acestea, Zelenski a declarat că nu este dispus să cedeze teritoriile dorite de Rusia, fiind dispus să lupte cu Federația Rusă chiar „ș i o perioadă de zece ani”, dacă este nevoie.

„Nu putem renunţa la teritoriul nostru, dar trebuie să găsim o modalitate de dialog cu Rusia. Dacă ei sunt capabili, atunci suntem pregătiţi.

Dacă există o oportunitate de a vorbi, atunci vom vorbi, dar nu pe baza ultimatumului rusesc. Aceasta este o chestiune de atitudine faţă de noi. Putem lupta cu Federaţia Rusă chiar şi timp de 10 ani”, a dezvălui Volodimir Zelenski pentru CNN.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.