„Am aprecia rolul de mediator al Sfântului Scaun pentru a pune capăt suferinţei umane” în Ucraina, a transmis Volodimir Zelenski, pe Twitter, după ce a purtat o conversație telefonică cu Papa Francisc, timp în care Rusia declara că negocierile cu Ucraina nu sunt îndeajuns de „substanțiale”.
Volodimir Zelenski îl cheamă pe Papa Francisc să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina
Volodimir Zelenski a mai precizat că l-a informat pe „Sanctitatea Sa despre situaţia umanitară dificilă şi blocarea coridoarelor umanitare de către trupele ruse”, fiindu-i recunoscător, în același timp, pentru „rugăciunile sale pentru Ucraina şi pace”.
Volodimir Zelenski i-a „cerut (n.r.: Papei Francisc) să vină în ţara noastră în acest moment foarte important”, a mai precizat acesta, într-un videoclip difuzat în noaptea de marţi spre miercuri.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
„Şi cred că putem organiza această vizită importantă care aduce un sprijin semnificativ fiecăruia dintre noi, fiecărui ucrainean”, a mai spus liderul Ucrainei.
De când a început invazia Rusiei în Ucraina, care a făcut mii de victime, mai ales în rândul civililor din Ucraina, și care a distrus complet cu bombardamentele violente orașele cunoscute ale țării, Papa Francisc şi-a multiplicat apelurile la pace.
În timpul unei rugăciuni publice din 16 martie, Sfântul Părinte i-a cerut lui Dumnezeu iertare în numele oamenilor care „continuă să bea sângele morţilor sfâşiaţi de arme”.Ucraina este o țară ortodoxă și are o mare minoritate greco-catolică ataşată Vaticanului, care este situată în vestul ţării.
Aproape 9% dintre ucraineni au spus că aparţin acestei biserici, faţă de 58% care sunt pentru Biserica Ortodoxă independentă şi 25% pentru cea dependentă de Patriarhia Moscovei, conform unui sondaj efectuat în 2021.