Volodimir Zelenski cere interzicerea presei ruse de stat pe întreg teritoriul UE

Author: Diana Tilă
Actualizat: 01 iun 2023, 04:20

Volodimir Zelenski a îndemnat Uniunea Europeană să interzică posturile de televiziune de stat rusești.

Președintele ucrainean plusează! Volodimir Zelenski a cerut, după limitarea vizelor, ca presa rusă să fie interzisă total în Uniunea Europeană.

Citeste si: The Washington Post: Rusia a primit din partea Iranului sute de drone. Acestea ar urma să fie folosite în Ucraina

Volodimir Zelenski cere interzicerea presei ruse de stat pe întreg teritoriul UE

Miercuri, 31 august, președintele ucrainean a îndemnat Uniunea Europeană să interzică atât posturile de televiziune de stat rusești, cât și „propagandiștii”, referindu-se probabil la angajații presei ruse de stat, relatează Reuters și Sky News, conform RomâniaTv.

„Niciun singur propagandist rus nu ar trebui să rămână pe teritoriul UE”, a declarat liderul de la Kiev, în cadrul evenimentului Forum 2000 de la Praga, la care a participat prin videoconferință.

„Nici un singur canal de televiziune de stat rusesc nu ar trebui să fie autorizat să continue să transmită pe teritoriul UE”, a adăugat Zelenski, prin intermediul unui translator.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 189 de război în Ucraina. Rusia deplasează echipament militar în nordul Ucrainei, în timp ce Ucraina luptă pentru a elibera Herson

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Autoritatea britanică de reglementare din domeniul comunicațiilor, Ofcom, a anulat în luna martie licența de emisie a postului Russia Today (RT) în Marea Britanie.

În Germania, RT a fost interzis încă din februarie, la doar o lună și jumătate de când a început să emită. Și Lituania și Letonia au interzis postul rus de televiziune.

Volodimir Zelenski susține că Rusia vrea ca lumea să facă trei greşeli 

Recent, Volodimir Zelenski s-a adresat participanţilor la Festivalul de Film de la Veneţia, spunându-le că Rusia vrea ca lumea să facă trei greşeli: să se obişnuiască cu războiul, să tolereze războiul şi să uite de război, iar această intenţie nu ar trebui să reuşească niciodată, informează News.ro.

”Apreciez oportunitatea de a mă adresa astăzi şi de a spune povestea noastră. Să povestesc despre Ucraina, oamenii ei şi războiul pe care Rusia îl poartă împotriva noastră de 189 de zile.

O poveste care este dincolo de competiţie şi dincolo de limitele umanităţii şi ale bunului simţ. O dramă bazată pe evenimente reale. Transpusă în realitate de sălbatici adevăraţi, ucigaşi, torţionari, terorişti. O tragedie însoţită nu de muzica genială a lui Morricone, ci de zgomote macabre şi sunete de explozii, împuşcături şi sirene de raid aerian. Horror, nu 120 de minute, ci 189 de zile. 189 de zile de război, care continuă în Ucraina şi de care s-au fi săturat Europa şi lumea.
Asta cere Rusia. Asta vrea Rusia. Un complot primitiv în trei acte pentru ca lumea să facă trei greşeli dramatice. Să se obişnuiască cu războiul. Să tolereze războiul. Să uite de război. Această intenţie nu ar trebui să reuşească niciodată.

Pentru unii, puterea înseamnă doar rachete şi focoase nucleare. Pentru noi, puterea este în filozofie, mentalitate, acestea sunt semnificaţii şi cuvinte. Pentru noi este şi o armă. Îmi doresc ca fiecare ţară, fiecare naţiune, fiecare instituţie şi comunitate din lume să aibă o idee clară legată de ceea ce trăieşte Ucraina acum.

Va urma... Va urma? Răspunsul la această întrebare astăzi depinde de noi toţi”, a declarat Zelenski.

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.